Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії виникли проблеми з "Калібрами": подробиці від британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії виникли проблеми з "Калібрами": подробиці від британської розвідки

Росіяни використали "Калібри" 9 травня, а до того аж 9 березня

12 травня 2023, 12:10 comments1178
Поділіться публікацією:

Країна-агресор вперше зіткнулася із серйозним питанням – як бути із застосуванням крилатих ракет у війні проти України. Справа в тому, що ці ракети потрібні для потенційної війни з НАТО, а нинішня війна вже виснажила їх запаси. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

У Росії виникли проблеми з "Калібрами": подробиці від британської розвідки

Ракети "Калібр". Фото: з відкритих джерел

Британські експерти зазначають, що в ніч проти 9 травня Росія випустила по території України вісім крилатих ракет "Калібр" – вперше після двомісячної паузи. До цього "Калібри" застосовували востаннє ще 9 березня, хоча усі попередні місяці перед тим Росія активно їх використовувала.

Двомісячну паузу у застосуванні "Калібрів" британська розвідка пояснює бажанням росіян відновити свої ракетні запаси. Британські військові аналітики вважають, що Росія розглядає крилаті ракети всіх типів як головний інструмент завдання ударів углиб України для зриву українського контрнаступу.

Також російські війська, швидше за все, покладаються саме на ракети у разі гіпотетичного конфлікту з НАТО, що породжує дилему – використовувати ракети проти України або все ж таки зайнятися тим, щоб знову накопичити їх запаси.

"Як використовувати цю дефіцитну та дорогу зброю — одна з численних дилем, з якими стикається російське командування, тому що війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували", – зазначають британські фахівці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США вперше дозволили передачу Україні активів РФ: про що це говорить — чи буде продовження. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини