Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії вигадали новий привід, щоб продовжувати війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії вигадали новий привід, щоб продовжувати війну в Україні

Керівник СЗР РФ Сергій Наришкін назвав ще одну мету війни в Україні.

26 червня 2023, 15:37 comments1341
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив про потребу "захистити" Києво-Печерську лавру, з якої почалась евакуація релігійних експонатів на територію союзників України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії вигадали новий привід, щоб продовжувати війну в Україні

Керівник СЗР РФ Сергій Наришкін. Фото з відкритих джерел

Зовнішня розвідка РФ вказує, що Україна спільно з ЮНЕСКО домовились про вивіз цінних християнських об’єктів з Києво-Печерської лаври. До переліку внесено також святі мощі. За даними СЗР РФ експонати будуть передані до музеїв Франції, Німеччини, Італії та Ватикану, щоб урятувати від російської агресії, зокрема і ракетних ударів.

Однак Сергій Наришкін вважає, що нібито ці реліквії залишаться в країнах Заходу та не повернуться до Києва. Тому Наришкін вважає, це ще однією метою війни в Україні.

"Для Росії захист Києво-Печерської лаври має глибинний духовний вимір, а отже рішучість довести до кінця спецоперацію стає лише твердішою", — заявив Наришкін.

На ситуацію з черговими погрозами від Росії відреагували в Мінкульті України.

"Чим більше Лавра стає українською, тим більше підгорає на болотах. Єдина задача, яка стоїть перед нами зараз щодо Лаври, — захистити її від "русского міра", — повідомили у міністерстві культури та додали, що "все викрадене Росією доведеться повернути".

Раніше портал "Коментарі" писав, що у НАТО назвали чергову великої стратегічну помилку, яку здійснив президент Росії Володимир Путін. На думку генсека НАТО, бунт Пригожина це наслідок російської агресії в Україні.

Також "Коментарі" писали, що російський експрем'єр Михайло Касьянов прокоментував ситуацію з бунтом Пригожина та вказав, які це наслідки матиме для Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/207030
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини