Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії школу назвали ім'ям загиблого в Україні вагнерівця
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії школу назвали ім'ям загиблого в Україні вагнерівця

Поклопотали про перейменування "бойові товариші" загиблого

2 березня 2023, 11:41
Поділіться публікацією:

Школу в російському Владивостоці назвали ім'ям знищенного в Україні Євгена Орлова, який до широкомасштабного вторгнення РФ в Україну воював на Донбасі, в Сирії та був внесений до українських санкційних списків, як найманець ПВК "Вагнер". Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на ВВС.

У Росії школу назвали ім'ям загиблого в Україні вагнерівця

В Росії вшановують військових злочинців

Школі №14 у Владивостоці надали ім'я Орлова, ймовірно, за протекцією його "бойових товаришів", які разом з ним воювали в Україні, а зараз стали місцевими чиновниками, повідомляють журналісти.

Про самого загиблого вагнерівця відомо, що воював він снайпером-розвідником. Брав участь у штурмі Попасної. До війни ставився, як до роботи і не відчував жодних моральних мук щодо такої "роботи". Своє ставлення до війни він виклав у написаній ним книзі:

— Ти вбивав?

— Як несподівано. Вбивав. Ні — не відчував, ні — не шкодую, ні — уві сні не приходять.

Влітку 2022 найманець загинув під час штурму села Берестового в Бахмутському районі Донецької області — про його захоплення "влада" самопроголошеної ДНР заявила 20 липня минулого року. Село, в якому знаходиться 21 будинок, рашисти намагалися зайняти півтора тижні.

Раніше глава Міносвіти РФ Сергій Кравцов пояснював перейменування шкіл на честь російських військових, які загинули в Україні, необхідністю "боротьби з фашизмом, неонацизмом, які присутні в Україні".

Нагадаємо, що раніше стало відомо про затримання у РФ батька дівчинки, яка на уроці намалювала антивоєнний малюнок. Шольц зробив рішучу заяву про російський імперіалізм. А Зеленський відреагував на нічний удар окупантів по Запоріжжю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини