Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії серйозні проблеми в авіації: палаючих російських літаків буде ще більше
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії серйозні проблеми в авіації: палаючих російських літаків буде ще більше

Можливо, у нас з'явилася якась нова зброя, заснована на вже відомих, але не застосовуваних раніше принципах і технологіях

13 березня 2024, 06:48
Поділіться публікацією:

Загоряння та падіння російського літака Іл-76 під Івановом у РФ стало продовженням теми про те, що країна-агресор почала втрачати значно більше авіації, ніж раніше. Про що це говорить? Чим Україна тепер дістає російські літаки? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

У Росії серйозні проблеми в авіації: палаючих російських літаків буде ще більше

Іл-76. Фото: із відкритих джерел

Росія зробить усе, щоб засекретити причини падіння Іл-76

Військовий оглядач Денис Попович в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що у Росії дуже великі проблеми з авіацією.

Експерт зазначив, що в ситуації зі збиттям літака Іл-76 крім озвученої росіянами версії про те, що птах міг залетіти в один із двигунів, можна взяти за основу версію несправності цього літака.

"Це версія. Чому він упав навряд чи ми дізнаємося, тому що він упав на території РФ і вони зроблять усе можливе для того, щоб закрити всю інформацію про реальну ситуацію щодо цієї події", — зазначив Попович.

Він вважає, що саме несправність літака може спричинити аварію.

"На мою думку, це може бути несправність російського літака, оскільки зараз ці проблеми переживає вся авіація РФ, насамперед цивільна", — зазначив експерт.

С-200, з якого могли збити А-50, – це одна з найкращих розробок 60-х років минулого століття

Авіаційний експерт Костянтин Криволап в інтерв'ю "РБК-Україна" зазначив, що Україна могла навчитися збивати російські літаки за допомогою "подорожуючих" систем Patriot або з гібридних систем ПУ Patriot радар від С-300 у рамках проєкту FrankenSAM.

"В рамках проєкту FrankenSAM до них використовують пускові від Patriot. Можна припустити, що ці "сушіння" збивали саме таким гібридним комплексом, оскільки сигнатура локатора Patriot дуже відрізняється від сигнатури локатора С-300. І якщо росіяни бачили сигнатуру від радара С-300, то у них було б менше побоювань підлітати, тому що сам собою комплекс С-300 по них би не дістав", — припустив він.

Він заявив, що С-200, з якого могли збити А-50, – це одна з найкращих розробок 60-х років минулого століття, її можна назвати комплексом, який можна транспортувати.

"Коли його починають кудись везти, це виглядає як цілий караван — близько 13 одиниць різних машин. Плюс є бетонні блоки, які потрібно підкласти на той майданчик, з якого проводитиметься пуск. І щоб зарядити ракету у пускову, там навіть прокладаються залізничні рейки”, — пояснив аналітик.

Криволап розповів, що час на розгортання такого комплексу складає близько 24 години за радянськими нормативами, а час на згортання буде приблизно таким самим. Тому він не може оперативно залишити місце пуску та втекти.

"Тому, чим збивають ворожу авіацію — зокрема А-50 — залишається для нас таємницею", — підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини