Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії проблеми з системами ППО: забирають зброю з європейських територій
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії проблеми з системами ППО: забирають зброю з європейських територій

Росія почала переміщувати системи протиповітряної оборони з Калінінграда через проблеми на фронті.

26 листопада 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британська розвідка проаналізувала повітряний рух росіян та виявила, що армія РФ перемістила свої стратегічні системи ППО з Калінінграда на іншу територію Росії. Такі дії свідчать, що про брак систем протиповітряної оборони у Росії та вдалі дії українських сил.

У Росії проблеми з системами ППО: забирають зброю з європейських територій

Російська система ППО С-300. Фото з відкритих джерел

Розвідка Британії опублікувала щоденний звіт у якому вказала на переміщення росіянами зброї з Калінінградської області для відновлення своїх втрат.

"Росія, ймовірно, перемістила стратегічні системи протиповітряної оборони зі свого балтійського узбережжя Калінінграда, щоб компенсувати нещодавні втрати на українському фронті", — зазначили у британській розвідці.

Активне переміщення російських систем ППО був зафіксований після втрат кількох систем у жовтні на тимчасово окупованих територіях України.

Британська розвідка пояснює, що такі кроки Росії свідчать про високе навантаження на російську армію, адже рішення Кремля про переміщення зброї є ризикованим. Ексклав Калінінград вважається своєрідним російським форпостом в Європі, який перебуває в оточені трьох країн, що входять до складу НАТО. Таким чином для Росії Калінінградська область є стратегічно чутливим регіоном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЗСУ назвали місто, яке росіяни знову хочуть захопити.

Також "Коментарі" писали про зустріч членів Вишеградської четвірки, на якій президент Чехії назвав головну загрозу Європи на сьогодні. За словами Петра Павела усі європейські країни НАТО  готуються до можливої більшого конфлікту на континенті через загрозу з боку Росії. Крім того, аналітики підрахували, що Росія може напасти знову через 5-10 років на європейську країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини