Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії почалися проблеми із запуском своїх найкращих ракет: британська розвідка розкрила деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії почалися проблеми із запуском своїх найкращих ракет: британська розвідка розкрила деталі

Британські розвідники фіксують, що росіяни можуть мати складності з ракетами Х-101, Х-102

9 квітня 2024, 13:10
Поділіться публікацією:

Зафіксовано щонайменше один епізод, коли Росія втратила при запуску свою найкращу ракету. Несправність могла бути спричинена проблемами у виробництві через санкції. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У Росії почалися проблеми із запуском своїх найкращих ракет: британська розвідка розкрила деталі

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, що на фотографіях з відкритих джерел від 31 березня видно уламки ракети, що впали в поле в Саратовській області на півдні Росії. Спочатку передбачалося, що це частини українського дрону, але більш ретельний огляд показав, що уламки, швидше за все, є фрагментами російської крилатої ракети повітряного базування AS-23a KODIAK (натовське позначення для ракет Х-101, Х-102).

За даними британської розвідки, ймовірно, що уламки утворилися внаслідок несправності ракети KODIAK, запущеної в напрямку України раніше цього ранку. Саратовська область є відомим стартовим майданчиком для бомбардувальників російської дальньої авіації та базою аеродрому Енгельс, де базуються кілька бомбардувальників.

"AS-23a KODIAK — найкращий у Росії високоточний боєприпас з дальністю поразки близько 4000 км. Його широко використали проти України, востаннє він був націлений на енергетичну інфраструктуру по всій країні. Дуже ймовірна несправність такої престижної ракети вказує на проблеми у її виробництві, на які, ймовірно, вплинули санкції, та поспіх задовольнити вимоги війни", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська загарбницька армія під час масованих ударів по енергетиці України використовувала ракети, виготовлені останнім часом. Найближчими тижнями можлива ще одна чи дві атаки. Такий прогноз озвучив представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини