Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії нова тактика масованих ракетних ударів: яка головна ціль
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії нова тактика масованих ракетних ударів: яка головна ціль

Росія змінила тактику ракетних ударів по енергетичній системі України. Росіяни використовують таку ж кількість ракет, які і минулого року, однак завдають ударів концентровано по кількох об'єктах в одній області.

8 квітня 2024, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія почала використовувати нову тактику ракетних ударів по енергетичних об'єктах України. Росіяни використовують велику кількість високоточних ракет для удару по одному об'єкту в малозахищених регіонах України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

У Росії нова тактика масованих ракетних ударів: яка головна ціль

Наслідки удару по енергетичному об'єкту в Україні. Фото з відкритих джерел

Під час масованих ракетних атак 22-29 березня росіяни сконцентрували удари по семи ТЕС та ще двох гідроелектростанціях. Усі ці об'єкти знаходились в регіонах, де існує дефіцит систем протиповітряної оборони. 

Як зазначає видання Financial Times наслідки останніх масованих ракетних ударів для України гірша, ніж взимку 2022-2023 років. Деякі енергетичні об’єкти не зможуть повністю відновити до наступного опалювального сезону. 

Основна мета Росії – це здійснювати постійні руйнування енергетичної інфраструктури, яку не буде можливості швидко відновити. Росіяни використовують таку ж кількість ракет, що і минулого року для ударів, однак тепер ракети спрямовані на 5-6 об’єктів в одному регіоні, що ускладнює роботу ППО.

Українська розвідка вважає, що Росія має достатню кількість ракети, щоб здійснити ще два масовані ракетні удари по Україні в найближчі тижні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Литва запропонувала Україні несподівану допомогу. Балтійська країна пропонує розібрати свої закриті ТЕС, які можуть стати донорами деяких запчастин для пошкоджених енергетичних об'єктів в Україні.

Також "Коментарі" писали, що в Росії цинічно прокоментували масовані ракетні удари по українській енергетичній системі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини