Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії мобілізація йде повним ходом: у США розповіли, як Кремль обманює росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії мобілізація йде повним ходом: у США розповіли, як Кремль обманює росіян

Регіони РФ заявляють про "самомобілізацію" та нові батальйони для війни в Україні

17 вересня 2022, 08:04 comments1127
Поділіться публікацією:

Керівництво Росії знову хитрує у питанні відправлення живої сили на війну в Україну. Загальної мобілізації у Кремлі бояться, як вогню, тому вирішили приховати факт мобілізації за чіткою вказівкою для російських адміністрацій провести у регіонах заклик до "самомобілізації". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У Росії мобілізація йде повним ходом: у США розповіли, як Кремль обманює росіян

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

На думку інституту, російські адміністративні чиновники об'єднуються навколо заклику лідера Чечні Рамзана Кадирова до "самомобілізації" на місцевому рівні, щоб надати додаткові сили російським військовим.

16 вересня мерія Владивостока підтвердила, що міська адміністрація розсилає листи чоловікам віком від 25 до 63 років, які мають досвід військової служби та служби в запасі, а також перебувають на військовому обліку у місцевому військовому комісаріаті у Владивостоці із запрошенням приєднатися до БАРС. (Бойовий армійський резерв країни) або так званих добровольчих підрозділів "Тигр" (морська піхота).

Мерія наголосила, що "кожен отримувач приймає власне рішення". Російські вербувальники, ймовірно, мають на меті збити одержувачів з пантелику, щоб вони подумали, що були формально та юридично покликані; насправді листи лише запрошення обговорити волонтерство.

Заява Владивостока вказує на те, що російське муніципальне керівництво може відчувати тиск з боку федеральної влади на створення певної кількості "добровольчих батальйонів".

Інші місцеві лідери оголосили про нові батальйони на підтримку призову Кадирова. Губернатор Кіровської області Олександр Соколов оголосив, що Кіров сформував свій другий добровольчий батальйон під назвою "Широнін" та заявив, що обласний добровольчий батальйон "В'ятка" вже воює в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "бавовни" у Херсоні та Луганську: що це було – хтось із колаборантів наступний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини