Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії мобілізація під загрозою через матеріальні нестачі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії мобілізація під загрозою через матеріальні нестачі

Армійців першої хвилі мобілізації у Кремлі призвати-то змогли, проте забезпечити засобами індивідуального захисту або стрілецькою зброєю не вийшло

1 квітня 2023, 18:28
Поділіться публікацією:

За 400 днів війни Російська Федерація втратила в Україні понад 200 тис. росіян убитими та пораненими. На цьому тлі почали з’являтися повідомлення про нову “хвилю” мобілізації у 400 тис. осіб, але забезпечити нових солдатів захистом та зброєю можливостей не буде. Про це в Телеефірі розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

У Росії мобілізація під загрозою через матеріальні нестачі

РФ не зможе забезпечити 400 тис. нових солдатів захистом та зброєю

“Мобілізаційний резерв Російської Федерації — підготовлений — близько 1 млн 500 тис. осіб. Мобілізаційний резерв загальний — близько 10 млн. Тому цифра в 400 тис. виглядає більш-менш реально. Але вже є заяви російської сторони, що буде призвано не більше 150 тис. осіб через матеріально-технічне забезпечення”, — сказав аналітик.

Військовий експерт нагадав, що внаслідок першої “хвилі” так званої часткової мобілізації лави російської армії поповнилися 320 тис. солдатів. Однак він підкреслив, що хоч призвати-то і змогли, проте забезпечити, наприклад, засобами індивідуального захисту або стрілецькою зброєю не вийшло.

“Чи змогли підготувати ці 320 тис.? Відповідь більш ніж очевидна, коли з’являється відео з-під Авдіївки, де росіяни скаржаться, що цілій роті не видали саперні лопатки, які на війні іноді мають більшу вагу, ніж автомати. І тут, виявляється, що 30% стрілецької зброї, яку видають частково мобілізованим, у технічно несправному стані”, — розповів він.

Снєгирьов додав, що аптечки та бронежилети у російських мобілізованих відсутні взагалі.

“Тобто навіть якщо Росія закличе 400 тис. забезпечити і підготувати їх можливості немає. Йдеться про фактично “м’ясні призови”: одноразових солдатів, яких кинуть на передову і час перебування їх в окопах буде максимум 2-3 дні”, — пояснив він.

Експерт також звернув увагу, що російські окупанти використовують застарілі снайперські гвинтівки Драгунова (СВД) і навіть гвинтівки Мосіна.

“З’являється і відео з поставками танків Т-55 в Україну. І на цьому тлі звучать оптимістичні заяви російської сторони, зокрема, керівництва “Уралмашзаводу”, про те, що, виявляється, танки 1955 року зможуть успішно протистояти “Леопардам” (Leopard) і “Абрамсам” (Abrams). Як то кажуть, подивимося”, — підсумував Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в РФ робитимуть все, щоб розв’язувати питання з війною до президентських виборів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що російський імперіалізм застряг у головах росіян: жоден росіянин не може назвати жодного досягнення за 33 роки їхньої країни, але вони приписують собі історію інших країн, які були на цій території.

Читайте також на сайті "Коментарі" – за яких умов Путін буде змушений припинити війну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини