Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РНБО різко відповіли Пєскову на заяву щодо Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО різко відповіли Пєскову на заяву щодо Каховської ГЕС

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росіяни гніваються від того, що не можуть вирішити питання військовим шляхом

6 червня 2023, 16:15 comments1672
Поділіться публікацією:

Україна не має жодного відношення до підриву Каховської ГЕС, а заяви Кремля про нібито "українську диверсію" окрім нісенітниці не назвеш. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

У РНБО різко відповіли Пєскову на заяву щодо Каховської ГЕС

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

"Вони (Ред. – росіяни) захлинаються від злості, що не можуть вирішити питання воєнним шляхом. І тому зараз вигадують різні дурниці, які не мають жодного підтвердження", – заявив Данілов.

Він нагадав, що Каховська ГЕС була повністю під контролем російських загарбників, і саме вони контролювали ситуацію на об'єкті. На території ГЕС не було жодного українського військового чи представників Києва, тому незрозуміло, що каже прес-секретар Путіна та причетності України до підриву ГЕС.

"Я вже звик, коли ця людина з вусами (Ред. – прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков) починає щось розповідати, якусь нісенітницю для того, щоб виправдати ту агресію, яку вони здійснюють стосовно нашої країни", — заявив Олексій Данілов.

За його словами, Україні було відомо, що у вересні-жовтні минулого року було зроблено так звані закладки. І саме зараз росіяни вирішили їх використати, щоб запобігти нашому контрнаступу, про який зі зрозумілих причин сьогодні говорить увесь світ.

Зазначимо, 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, на Херсонщині проводиться евакуація людей, повідомляє Оперативне командування "Південь". Начальник його прес-центру "Південь" Наталія Гуменюк припускає, що противник зробив це, щоб стримати контрнаступ ЗСУ. І наголосила, що розумним такий хід не назвеш, оскільки росіяни завдали більшої шкоди своїм же позиціям на лівому березі Дніпра, який географічно – нижчий, тому перший зазнає підтоплення. Президент України Володимир Зеленський щодо чергового теракту агресора скликав екстрене засідання Ради нацбезпеки України. Про що говорить те, що відбувається? Які можуть бути наслідки? Як має відреагувати цивілізований світ на чергове російське варварство, яке традиційно не визнають? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі відреагували на підрив Каховської ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини