Головна Новини Суспільство Війна з Росією У річницю боїв за Іловайськ Сирський висловився про переговори з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У річницю боїв за Іловайськ Сирський висловився про переговори з РФ

Головком зазначив, незважаючи на втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу

29 серпня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у 10-ті роковини боїв за Іловайськ згадав усіх полеглих у війні з Росією українських захисників і наголосив, що переговори з агресором – це смертельно небезпечна справа. Як передає портал "Коментарі", про це головком написав у себе у Facebook.

У річницю боїв за Іловайськ Сирський висловився про переговори з РФ

Олександр Сирський. Фото: з відкритих джерел

"Іловайськ – це не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, це чин та подвиг українських військових. Пам'ятайте, що незважаючи на втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу", – зазначив Олександр Сирський.

Він наголосив, що цей день завжди буде нагадувати нам про підступність і віроломство російського агресора, про те, що будь-які переговори з терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна.

Олександр Сирський подякував українським батькам "за їхніх дітей, які віддали своє життя за незалежність України, свободу всього українського народу".

"Ваші діти – справжні герої, їхній подвиг не марний і зображений у пам'яті нашого народу надовго", – підсумував головком ВСУ.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили до оточення під Іловайськом Донецької області. У ніч із 28 на 29 серпня російський диктатор Володимир Путін закликав бойовиків відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні, щоб надати їм можливість безперешкодно вийти з району бойових дій. Проте російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські захисники ліквідували російського танкіста Ільдара Мазітова, який розстрілював українських військових в Іловайську 2014 року. Про це повідомляє "Мілітарний" із посиланням на його соцмережі.

У повідомленні йдеться, що він був заступником командира танкового батальйону із озброєння. Його ліквідували під час бойових дій в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини