Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ заявляють, що Франція готова розпочинати мирні переговори щодо України: Париж відреагував
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заявляють, що Франція готова розпочинати мирні переговори щодо України: Париж відреагував

Москва побачила готовність Парижа до діалогу щодо України

4 квітня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

У країні-агресорі після телефонних переговорів міністра оборони Сергія Шойгу та його французького колеги Себастьяна Лекорню заявили, що Париж висловив готовність вести діалог щодо України чи обговорювати можливі мирні переговори. Франція таку заяву заперечує. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

У РФ заявляють, що Франція готова розпочинати мирні переговори щодо України: Париж відреагував

Франція та Росія. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що через два роки після вторгнення Москви до України Міністерство оборони Росії заявило, що у розмові між міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню та його російським колегою Сергієм Шойгу "була відзначена готовність до діалогу щодо України".

За його словами, відправною точкою для дискусій могли стати переговори 2022 року між Росією та Україною в Туреччині, які закінчилися безрезультатно.

"Це неправда. Ми жодного разу не демонстрували готовності до діалогу щодо України, переговорів чи чогось подібного", — заявило джерело у французькому уряді.

У французькому звіті про зустріч, першу з жовтня 2022 року і ініційовану Парижем, йдеться, що йшлося про підвищену терористичну загрозу після нападу в Москві, відповідальність за яку взяла на себе ІДІЛ-К, філія "Ісламської держави".

У російській заяві також йдеться, що будь-яка ідея проведення зустрічі в Швейцарії щодо досягнення миру в Україні "безглузда", якщо в ній не братиме участь Росія. Київ запропонував провести "всесвітній саміт", але заявив, що Росію не буде запрошено.

Варто зазначити, що франко-російські відносини погіршилися в останні місяці, коли Париж посилив свою підтримку України, включаючи підписання двосторонньої довгострокової угоди з безпеки та обіцянку відправити більше крилатих ракет далекого радіусу дії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони Франції провів відверту розмову з Шойгу: про що йшлося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини