Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ заявляють про спробу "прориву" кордону: чому дуже голосно в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заявляють про спробу "прориву" кордону: чому дуже голосно в Курській області

У прикордонних районах Курської області сьогодні неспокійно

6 серпня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", після масованого обстрілу селища Суджа в Курській області росіяни почали скаржитися на спроби прориву українською армією державного кордону. На відміну від минулих рейдів, які влаштовували російські добровольці, першими про події повідомила путінська влада. Мовляв, йдуть бої за декількома напрямками і "неспокійно" вже й у Бєлгородській області, але згодом російська влада поспішила заявити, що російським військам вдалося вибити "українські ДРГ" і російські військові повністю контролюють ситуацію. Ось тільки у російських пабліках пишуть інше і панують інші настрої.

У РФ заявляють про спробу "прориву" кордону: чому дуже голосно в Курській області

Руйнування в Суджі. Фото з відкритих джерел

Спочатку губернатор Курської області Олексій Смирнов у Telegram заявив, що із Суджанського та Коренівського районів надходить інформація про спроби прориву ЗСУ на територію Курської області.

За його словами, російські прикордонники та військові не допустили прорив кордону.

Водночас у російських Telegram-каналах повідомляють про численні руйнування в Суджі та поширюють кадри. А російські оглядачі підтверджують, що є спроба прориву у напрямку Суджі. Вони повідомляють, що ЗСУ вдалося навіть прорватися на кількох одиницях бронетехніки. Там додають, що українські війська продовжують зосереджувати війська на Сумському напрямку. Наголошується, що техніка знаходиться у довколишніх лісових масивах.

Легіон "Свобода Росії" пише про бої в районі не лише селища Суджа, а й біля Курилівки Курської області.

У Telegram Легіон "Свобода Росії" також публікує кадри зруйнованих будинків у Суджі.

При цьому Міноборони РФ досі не коментують стрілянину та вибухи у Курській області.

Влада Курської області також відрапортувала про масове збивання дронів, які атакували регіон і опублікували фото руйнувань у Суджі. Місцеві телеграм-канали писали про вибухи у кількох районах області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти близькі до перерізання ключової траси Донбасу: яке місто може зупинити росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини