У РФ з'явився новий союзник – країна мала виготовити та передати 40 тисяч ракет

За інформацією ЗМІ, Єгипет мав намір таємно виготовити та передати РФ 40 тисяч ракет

Як зрозуміло з документів американської розвідки, який днями "злили" у відкритий доступ, президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі нещодавно наказав своїм підлеглим виготовити до 40 тисяч ракет для таємного відправлення до РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Варто зазначити, що Єгипет вважається одним із найближчих союзників США на Близькому Сході та великим отримувачем американської допомоги.

У частині цілком секретного документа, датованого 17 лютого, резюмуються розмови між Сісі та високопоставленими єгипетськими військовими, а також згадуються плани поставок до Росії артилерійських снарядів та пороху.

У документі президент Єгипту доручає чиновникам тримати в секреті виробництво та відвантаження ракет, щоб уникнути проблем із Заходом.

Зазначимо, Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США щодо підготовки наступу України. Крім того, в мережу "злили" нові секретні документи про Україну, Китай та Близький Схід. Вже виникла реакція на це з боку Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, а також аналіз російської реакції від американських аналітиків. Про що говорять ці "сливи", загальний галас навколо них, а також реакція сторін? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Росія стереже у передчутті контрнаступу ЗСУ – до чого це може призвести.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як іде підготовка до контрнаступу ЗСУ – чому стільки галасу, прогнозів, "зливів".