Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ з'явилася секретна зброя: вперше застосувала її перед наступом на Харківщину
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ з'явилася секретна зброя: вперше застосувала її перед наступом на Харківщину

Українські захисники опинилися у вразливому становищі, залишившись без зв'язку

24 травня 2024, 10:47 comments2689
Поділіться публікацією:

Країна-агресор дедалі частіше виводить із ладу Starlink, які активно використовує на полі бою українська армія. Росіяни почали застосовувати передові технології для втручання у супутниковий інтернет-сервіс Ілона Маска. Це призвело до нових збоїв на північній лінії фронту. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Times.

У РФ з'явилася секретна зброя: вперше застосувала її перед наступом на Харківщину

Starlink на фронті Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що перед просуванням окупаційних військ на Харківщині військові 92-ї десантно-штурмової бригади втратили життєво важливий ресурс – супутниковий інтернет-сервіс Starlink, який бійці використовують для спілкування, збору розвідданих та проведення атак безпілотників, вкрай сповільнився.

Starlink був критично важливим для української армії з перших днів війни. Без повноцінної роботи терміналів вони не могли швидко спілкуватися та ділитися оперативною інформацією. Саме це сталося на новій лінії північного фронту.

Як пише видання, в основі збоїв – посилення втручання з боку Росії. Перед наступом на Харківщину росіяни застосували потужну електронну зброю та складніші інструменти для погіршення якості обслуговування Starlink. Ці досягнення становлять серйозну загрозу для України.

Під час перших бронетехнічних атак російського наступу цього місяця безпілотники почали завдавати ударів, але підключення до мережі зникло. Солдатам доводилося використовувати текстові повідомлення для спілкування, та й вони вирушали із запізненням.

Читайте також на порталі "Коментарі" – не лише Вовчанськ: де росіяни намагаються прорватися на Харківщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини