Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ величезні втрати танків: чи вплине це на здатність Путіна продовжувати війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ величезні втрати танків: чи вплине це на здатність Путіна продовжувати війну

За інформацією Business Insider, РФ втратила на фронті більше танків, ніж вона мала на початку війни

14 лютого 2024, 12:08
Поділіться публікацією:

Лише протягом минулого року РФ втратила близько 1120 танків у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Business Insider", з посиланням на міжнародний інститут стратегічних досліджень.

У РФ величезні втрати танків: чи вплине це на здатність Путіна продовжувати війну

Танки. Фото з відкритих джерел

"Втрати танків з початку повномасштабного вторгнення зараз, ймовірно, перевищують 3000 одиниць. Для порівняння, втрати танків Росії на полі бою більші, ніж кількість, яку вона мала, коли вона почала свій наступ у 2022 році", — розповів генеральний директор Міжнародний інститут стратегічних досліджень Бастіан Гігеріх.

Незважаючи на такі втрати, на його думку, РФ зможе вести бойові дії протягом кількох наступних років. Він пояснює, що Кремль зміг частково відновити свої втрати шляхом розконсервування старої техніки зі сховищ та будівництвом нової.

Видання зазначає, що Росія має бути в змозі підтримувати це протягом ще двох-трьох років, хоча при цьому їй доведеться пожертвувати якістю заради кількості. Через тривалу війну Росія звернулася за зброєю до таких союзників, як Північна Корея та Іран, через брак зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через зниження підтримки з боку США, в Україні вже відчувається нестача ракет для систем ППО, а також дефіцит артилерійських снарядів. Президент США Джо Байден під час зустрічі у Вашингтоні з канцлером Німеччини Олафом Шольцем заявив, що якщо Конгрес не затвердить нову фінансову допомогу Україні, наслідки можуть бути жахливими. Заяви про те, що якщо дати Путіну перемогти в Україні, він піде далі, лунали цього тижня з Польщі, Данії, Німеччини. Про що говорять дії та заяви колективного Заходу останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини