Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ прибули іранські радники та інструктори: у Генштабі назвали їхні завдання
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ прибули іранські радники та інструктори: у Генштабі назвали їхні завдання

Відомо про підготовку операторів вже наявних безпілотників "Shahed-136" та перспективних "Arash-2"

20 жовтня 2022, 09:15 comments1160
Поділіться публікацією:

На територію Російської Федерації прибули іранські радники та інструктори з використання безпілотних літальних апаратів. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

У РФ прибули іранські радники та інструктори: у Генштабі назвали їхні завдання

Прапор Росії. Фото: з відкритих джерел

"За попередньою інформацією, керівництво Ірану та РФ домовилися про направлення на територію Російської Федерації радників та інструкторів з використанням ударних БпЛА. Зокрема, відомо про підготовку операторів вже наявних БпЛА "Shahed-136" та перспективних БпЛА "Arash-2", – йдеться у зведенні Генштабу.

Зазначимо, Іран у вересні відхилив прохання російського диктатора Путіна поставити РФ далекобійні важкі дрони-камікадзе Arash 2, але погодився поставити ракети "земля-земля" Fateh-110 та Zolfaghar, а також нову партію безпілотників, які Москва вже використовує. Про це пише Reuters. При цьому в самому Ірані вперто спростовують звинувачення у постачанні своїх безпілотників для армії РФ, через що Київ готовий розірвати дипвідносини з Тегераном. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський президент Путін на засіданні Радбезу РФ оголосив про рішення ввести військовий стан у т.зв. "ЛНР", "ДНР", а також підконтрольних російській армії територіях Херсонської та Запорізької областей (все це на папері анексовано країною-агресором). Також він звинуватив Україну у відмові від переговорів. Мовляв, "київський режим відмовився від переговорів, продовжує обстрілювати нові російські території за допомогою терористичних методів". Про що говорять такі заяви? Які можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини