Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ нова причина для війни в Україні: про що вона говорить – чому Росія стала територією фашизму
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ нова причина для війни в Україні: про що вона говорить – чому Росія стала територією фашизму

На нові заяви спікерів Путіна світ має відповідати збільшенням санкцій проти Росії, збільшенням підтримки України

26 жовтня 2022, 14:00 comments1089
Поділіться публікацією:

У РФ продовжують винаходити причини для продовження агресії проти України. Так, помічник секретаря Ради безпеки РФ Олексій Павлов заявив, що в Україні варто провести "десатанізацію", оскільки там "сотні сект". Про що говорять такі заяви? Що цивілізованому світу робити з божевільною Росією? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

У РФ нова причина для війни в Україні: про що вона говорить – чому Росія стала територією фашизму

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росія намагається показати, що війна в Україні – це якийсь похід проти зла як такого

Експерт аналітичного центру Democracy House Анатолій Октисюк міркує так:

"Всіма цими розмовами про "десатанізацію" і так далі кремлівські пропагандисти намагаються знайти тему, яка б зачепила російське суспільство, об'єднала його. Мусульман, православних, інші конфесії. Щоб показати, що війна в Україні – це такий собі похід проти зла як такого. Але я не думаю, що це спрацює. Теза не зачепить і не змобілізує росіян, які все більше сумніваються в необхідності цієї війни".

На думку експерта, цивілізований світ має відповідати на продовження агресії та спроби винайти для неї все нові приводи максимумом санкцій проти Росії, збільшенням підтримки (фінансової, військової) – України.

"Важливо посилений – дипломатичний, міжнародно-політичний, економічний тиск на РФ. Там справді збожеволіла влада, спроби насадити фашизм, мілітаризм, нацизм у гіршому вигляді, збочення всіх понять. Все те, в чому РФ звинувачує Україну, застосовується до неї самої, – упевнений Анатолій Октисюк. – У країні-агресорі, наголошую, процвітає чистий вид фашизм, посилений сучасними інструментами пропаганди. І чим швидше цивілізований світ впорається з цією заразою, тим менше вона завдасть усім шкоди".

Росія в принципі не сприймає існування незалежної України

Директор аналітичного центру "Третій сектор" політолог Андрій Золотарьов вважає, що подібні заяви є ілюстрацією того унікального факту, що вперше велика війна розв'язана без ясних, чітких причин і цілей.

"Ми пам'ятаємо, що заявлялося на початку вторгнення (денацифікація, демілітаризація, страх, що Україна вступить в НАТО). Потім пішли розповіді, що росіяни напали тому, що нібито за рік українці самі напали б, зокрема намагаючись повернути Крим. При цьому в РФ, схоже, забули, що приблизно такі самі причини озвучував Гітлер, обґрунтовуючи віроломний напад Німеччини на СРСР, порушивши пакт про ненапад", – зазначає експерт.

Він наголошує, що таке метання росіян демонструє – обґрунтованих причин для агресії РФ проти України не було.

"Що на поверхні – це те, що Росія в принципі не сприймає існування незалежної України, – наголошує Андрій Золотарьов. – Україна цікавить нинішню РФ, яка страждає на неоімперські амбіції, лише як сателіт з декоративною атрибутикою. На кшталт нинішньої Білорусі. Тому війна набуває екзистенційного характеру. І навіть якщо вона буде поставлена на паузу, це стане лише перемир'ям. Продовження неминуче – і воно закінчиться плачевно для однієї із сторін. Сподіваємося, що для Росії, яка продовжує гарячковий пошук причин, чому вона розпочала і все ще веде агресивну загарбницьку війну проти України".

Читайте також на порталі "Коментарі" – для чого Росія продовжує качати тему "брудної бомби" – як реагує Україна та Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 жовтня 2022, 13:26

Зло проти зла, яке його породило. Ще в цій православний котел Вучіча з Лекашенком, щоб ця православна секта вибухнула в середину себе і звернулась назавжди. Зараз, поки США слабкі під керівництвом маразматика Байдена, час вьому тоталітарному злу вирішувати свої питання. Діяти максимально нахабно і агресивно. Демократія для обраних - не демократія, а диктатура. Ми, окрім смертельної пастки, нічого не втрачаємо, а США не ризикнуть життям своїх.


Новини