Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ найбільший НПЗ зупинився після удару ЗСУ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ найбільший НПЗ зупинився після удару ЗСУ: що відомо

Єдиний нафтопереробний завод на чорноморському узбережжі РФ зупинив роботу після удару ЗСУ

26 січня 2024, 16:15 comments2914
Поділіться публікацією:

Нафтопереробний завод Роснефти в Туапсе – єдиний на чорноморському узбережжі та один із десяти найбільших у Росії – зупинив виробництво після удару українських дронів. Як передає портал "Коментарі", про це повідомило агентство Reuters, з посиланням на джерела в галузі.

У РФ найбільший НПЗ зупинився після удару ЗСУ: що відомо

НПЗ Роснафти у Туапсе. Фото з відкритих джерел

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, удар по Туапсе в ніч проти 25 січня був спецоперацією СБУ. Після двох потужних вибухів там почалася масштабна пожежа, було пошкоджено встановлення первинної обробки нафтопродуктів, де відбувається поділ нафти на основні фракції (бензинову, гасову, дизельну).

Росіяни визнали, що на території НПЗ горіла вакуумна колона.                                                    

За інформацією джерел Reuters, швидко відновити виробництво на заводі не вдасться. Ремонт орієнтовно може тривати до кінця лютого – початку березня.                                                

Варто зазначити, нафтопереробний завод у Туапсе – один із найстаріших у Росії, його збудували ще 1929 року. Потужність складає 12 млн тонн/нафти на рік або 240 000 барелів на добу. Він виробляє нафту (моторне паливо), мазут, вакуумний газойль та дизельне паливо з високим вмістом сірки. Експорт через сусідню нафтоперевалку йде до Туреччини, Китаю, Малайзії та Сінгапуру.

У 2023 році завод переробив 9,38 млн. тонн сирої нафти сорту Siberian Light, виробивши 3,31 млн. тонн газойлю і 3,12 млн. тонн мазуту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ключові висновки після 700 днів великої війни: що чекає на нас далі. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини