Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ буде три напрямки для наступу: військовий зробив відверту заяву про ризики втрати Покровська
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ буде три напрямки для наступу: військовий зробив відверту заяву про ризики втрати Покровська

У російської армії може бути кілька варіантів для подальших наступальних дій, не виключає Максим Жорін.

1 вересня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Втрата Покровська на Донеччині може спричинити серйозні наслідки для України, попередив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

У РФ буде три напрямки для наступу: військовий зробив відверту заяву про ризики втрати Покровська

Максим Жорін (фото з відкритих джерел)

У своєму Telegram-каналі Жорін зазначив, що після захоплення Покровська російська армія матиме кілька варіантів для подальших наступів.

Офіцер припустив, що російські сили можуть розвивати атаки в Донецькій області в напрямках на Костянтинівку, Дружківку та Краматорськ. Окрім цього, він наголосив на ймовірності російського наступу на півдні з метою оточення українських військ, а також не відкидає можливість атак на Дніпропетровську область.

"На мою думку, для росіян пріоритетними будуть саме перші два напрямки, але після взяття Покровська можливість наступу на Дніпропетровщину також стає реальнішою", — додав Жорін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ворог готує великий наступ на нову область України За інформацією видання The Times, командування Росії навесні 2025 року може спробувати здійснити наступ на Дніпропетровську область. Аналітики зазначають, що обидві сторони — як Україна, так і Росія — наразі не очікують значних проривів у бойових діях, а ведуть боротьбу за стратегічні переваги наприкінці осені. Оглядачі порівнюють нинішню ситуацію з армрестлінгом: кожна сторона намагається виснажити ресурси супротивника та створити слабкі місця в його обороні. 

Ці дії пояснюють проведенням операцій України в Курській області, а також посиленням тиску Росії на захоплення Покровська та Часового Яру. Водночас експерти відзначають, що війна залишається динамічною та непередбачуваною, більше, ніж будь-коли за останні півтора року.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини