Головна Новини Суспільство Війна з Росією Покровськ тільки плацдарм для РФ: ворог готує великий наступ на нову область України
commentss НОВИНИ Всі новини

Покровськ тільки плацдарм для РФ: ворог готує великий наступ на нову область України

Жодна зі сторін війни не очікує рішення на полі бою в поточному році, але обидві грають за "великий поштовх" у наземній війні 2025 року.

1 вересня 2024, 18:55 comments1373
Поділіться публікацією:

 За інформацією видання The Times, командування Росії навесні 2025 року може спробувати здійснити наступ на Дніпропетровську область. Аналітики зазначають, що обидві сторони — як Україна, так і Росія — наразі не очікують значних проривів у бойових діях, а ведуть боротьбу за стратегічні переваги наприкінці осені. Оглядачі порівнюють нинішню ситуацію з армрестлінгом: кожна сторона намагається виснажити ресурси супротивника та створити слабкі місця в його обороні.

Покровськ тільки плацдарм для РФ: ворог готує великий наступ на нову область України

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

Ці дії пояснюють проведенням операцій України в Курській області, а також посиленням тиску Росії на захоплення Покровська та Часового Яру. Водночас експерти відзначають, що війна залишається динамічною та непередбачуваною, більше, ніж будь-коли за останні півтора року.

Оглядачі вважають, що вирішальні події можуть розгортатися в листопаді, до настання погодних умов, які традиційно сповільнюють бойові дії до весни наступного року. Якщо Росії вдасться захопити Покровськ і Часів Яр, це може стати основою для великого наступу на Дніпропетровську область навесні 2025 року. Саме ці міста є ключовими для створення плацдарму для майбутніх російських операцій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російська армія вже на порозі ПокровськаУкраїна сподівалася, що наступ на Росію змусить Москву відвести сили від Покровська, проте цього не сталося. Тепер російські війська наблизилися до міста, викликавши масову евакуацію місцевих жителів. Як пише The New York Times, українські солдати зазначають, що під час боїв на полях та у селах поблизу їхні війська змушені відступати на понад милю в день. Наразі російські війська перебувають на відстані близько шести миль від Покровська. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини