Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська армія вже на порозі Покровська: з міста вже втекла половина жителів
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська армія вже на порозі Покровська: з міста вже втекла половина жителів

Місту поки що не загрожує неминуче захоплення, але влада очікує на безперервні артилерійські обстріли, які, найімовірніше, перетворять його на руїни, як Бахмут і Авдіївку.

1 вересня 2024, 17:55 comments1942
Поділіться публікацією:

Україна сподівалася, що наступ на Росію змусить Москву відвести сили від Покровська, проте цього не сталося. Тепер російські війська наблизилися до міста, викликавши масову евакуацію місцевих жителів. Як пише The New York Times, українські солдати зазначають, що під час боїв на полях та у селах поблизу їхні війська змушені відступати на понад милю в день. Наразі російські війська перебувають на відстані близько шести миль від Покровська.

Російська армія вже на порозі Покровська: з міста вже втекла половина жителів

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

Голова військової адміністрації Сергій Добряк повідомив, що з квітня російська армія прорвала п'ять оборонних ліній на схід від міста. Хоча прямої загрози його захоплення поки немає, влада готується до постійних обстрілів, які можуть перетворити Покровськ на руїни, подібно до Бахмута й Авдіївки. Унаслідок цього населення міста скоротилося з 62 тисяч у серпні до 36 тисяч на сьогодні. Люди масово залишають Покровськ.

"Ворог близько і стає все ближчим", — каже місцевий підприємець Ігор Копиця. Він визнає, що ставка військових на уповільнення наступу не спрацювала. Подібні настрої висловлюють і інші мешканці.

Дехто з них вдячний військовим за їхні зусилля, навіть якщо місто не вдасться зберегти, як-от 71-річна Ніна Маштіхіна, яка переїжджає до своєї дочки на Західну Україну. Інші, як 39-річна Ірина, висловлюють сумнів у доцільності відправки військових ресурсів на територію Росії, замість того щоб зосередитися на захисті Покровська.

Шведський військовий аналітик Йохан Норберг вважає, що повільна реакція Росії на український наступ у Курській області може бути наслідком внутрішньої дезорганізації або стратегічного компромісу. Росія, на його думку, може легко обмінювати територію на час, щоб захопити більше земель в Україні.

"У них був імпульс у Донбасі, то чому б не довести це до кінця? Росія може легко обміняти територію на час", — сказав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про швидкий наступ Росії на Покровськ
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини