Головна Новини Суспільство Війна з Росією У разі погіршення ситуацій треба давати наказ на відведення військ: де ворог готує котел
commentss НОВИНИ Всі новини

У разі погіршення ситуацій треба давати наказ на відведення військ: де ворог готує котел

Торецький та Покровський напрямки продовжують залишатися найбільш складними

29 липня 2024, 12:41 comments1096
Поділіться публікацією:

Ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман, проаналізував ситуацію від Торецька до Нью-Йорка та розповів в ефірі "Еспресо" про ймовірну ціль ворога у Костянтинівці.

У разі погіршення ситуацій треба давати наказ на відведення військ: де ворог готує котел

Війна в Україні

За його словами, між російськими військами є відстань 5-6 км, що дозволяє обстрілювати шляхи постачання для військ на передовій не лише артилерією, а й мінометами. Якщо фланги ворога близько один до одного, це ускладнює постачання не лише боєприпасів, а й води та їжі. Саме тому, переконаний експерт, у разі погіршення ситуації та загрози оточення, необхідно давати наказ на відведення військ, щоб уникнути неприпустимого оточення.

"Неприємно усвідомлювати, що з деяких ділянок нам доводиться відходити, але пам'ятаймо, що ми чудово усі розуміли, ще тоді, коли анонсувалася  така потужна наступальна операцію росіян під час весняно-літньої кампанії, що де-не-де нам доведеться відходити", — підкреслив Гетьман.

Ветеран війни також зазначив, що складна ситуація зберігається на Торецькому, Покровському та Часово Ярському напрямках.

"Рух росіян в бік траси Покровськ — Костянтинівка і спроба, швидше за все, вийти на Костянтинівку, бо це залізниця і Збройні Сили активно нею користуються", — сказав експерт.

Щодо можливого оточення, то на його переконання, командири підрозділів, які перебувають там, чудово розуміють тактичну ситуацію.

"Загалом вони мають право, згідно з бойовим статутом, в разі ймовірного оточення їхніх підрозділів самостійно приймати рішення на зміну позиції, на відхід. Щоб ніхто не розповідав, що відійшли без наказу, є певні правила, які прописані в бойових статутах. Якщо існує висока ймовірність оточення і вона обґрунтована, командири мають право самостійно приймати рішення, а не так, що хтось сидить переляканий в тилу й боїться дати наказ, щоб йому потім не розповідали, що він щось неправильно зробив, скажемо м'яко", — підсумував Гетьман.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за певних обставин ЗСУ можуть залишити Костянтинівку та Краматорськ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини