Головна Новини Суспільство Війна з Росією У разі переговорів Путін може погодитися не чіпати тільки три області України
commentss НОВИНИ Всі новини

У разі переговорів Путін може погодитися не чіпати тільки три області України

Зараз ситуація на фронті критична, Росія активізувалася на всій лінії фронту, а ЗСУ почали втрачати території. На цьому фоні, відзначає політичний експерт Олександр Кочетков, знову почали звучати розмови про мирні переговори

28 лютого 2024, 11:12 comments31814
Поділіться публікацією:

Після того, як військові почали втрачати території, знову почалися активні розмови про те, що Україні треба йти на мирні перемовини з Росією. Навіть відзначається, що в Стамбулі у 2022 році, РФ начебто була готова вивести свої війська із Запорізької та Херсонської областей. Проте, як відзначає Кочетков, зараз ситуація кардинально інша.

У разі переговорів Путін може погодитися не чіпати тільки три області України

Володимир Путін

У 2022 році Росія була готова на поступки після того, як її ідея захоплення Києва за три дні не вдалася. Тоді Кремль боявся, що західні санкції сильно вдарять по економіці країни і нанесуть їй суттєву шкоду. Проте з часом стало зрозуміло, що обмеження для РФ не діють у повну силу, економіка не впала, а оборонка працює на війну у три зміни. Плюс Україна має проблеми із підтримкою союзників.

У такій ситуації, каже Кочетков, Путіну просто немає змісту йти на мирні переговори, хіба що говорити про капітуляцію України і як мінімум заявляти свої претензії на ще й на Миколаївську та Одеську області, щоб остаточно відрізати Україну від моря.

Разом з тим, каже політичний експерт, російський диктатор хоче отримати більшу частину України включно з Києвом, куди може поставити керівником свого кума Віктора Медведчука.

"В обмін на свою владу у Києві Путін погодиться не чіпати (поки що!) декілька західних областей, за виключенням Закарпатської — її він давно пообіцяв своєму посіпаці Орбану. Створення буферної зони з трьох областей між окупованою Україною і ЄС цілком влаштовує Кремль. Тим більше, що самозабезпечувати себе ці області не зможуть, а тримати їх на собі довго ніхто не стане",
- підкреслив у Фейсбуці Кочетков.

Тобто, відзначив експерт, вірити про те, що з Путіним можна провести більш-менш конструктивні переговори – є самовбивчим маренням.

За його словами, зараз ситуація дуже складна, проте, щоби згрупуватися, українська влада почала демонструвати розгубленість і при цьому повертатися до корупційних схем, коли уряд знову виділяє мільйони гривень не на дрони для ЗСУ, а на ремонт доріг.

"І це надто нагадує ситуацію початку вторгнення, коли вища влада теж перебувала у відвертому ступорі, а чиновники рангом нижче виводили з країни шалені гроші, бо були впевнені, що поразка України у війні все сховає",
— підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому так званий "корейський сценарій" не можна застосовувати в Україні для встановлення миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 лютого 2024, 12:19

Наш Фюрер допантовався - тепер отримає зворотній мирний план. Довбень. Садовий вічним царем буде у бандерівській області


Новини