Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді розповіли, яку мінімалку мають отримувати українські військовослужбовці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді розповіли, яку мінімалку мають отримувати українські військовослужбовці

Нардеп Юрій Камельчук заявив, що зарплата військового повинна становити мінімум $5000

2 березня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

Зарплата українського військового повинна становити мінімум 5000 тисяч доларів. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в ефірі телеканалу "Новини  Live" зробив нардеп Юрій Камельчук.

У Раді розповіли, яку мінімалку мають отримувати українські військовослужбовці

Виплати українським військовим. Фото: з відкритих джерел

"Військовослужбовці, які щодня стикаються з ризиком, є на нулі чи десь біля нуля, десь не далеко в тилу, мінімальна зарплата їх має становити в Україні – від 5 тисяч доларів", – зазначив Камельчук. 

Нардеп запевнив, що тільки застосовуючи мотивацію, можна побачити зміни.

"Це буде означати, що ті втрати фізичного та психологічного здоров'я, а також проблеми соціальні, коли батько чи мати знаходяться не біля дітей, можуть бути частково покриті з цих фінансів, які держава зобов'язана платити таким людям", – зауважив парламентар.

Зазначимо, наразі активно обговорюється підготовка до другого читання законопроєкту про мобілізацію Наразі народні обранці запропонували понад 4 тисячі поправок до законопроєкту про мобілізацію. Незважаючи на це, є всі шанси ухвалити законопроєкт уже до кінця березня. Таку заяву в інтерв'ю "РБК-Україна" зробив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Нардеп зазначив, що орієнтовно 4 березня секретаріат ВРУ має вже підготувати порівняльну таблицю до законопроєкту про мобілізацію. До постатейного обговорення та обліку або відхилення цих поправок разом з тими, хто їх подавав, можуть розпочати 5-6 березня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла до чергової військової весни. Путінські виступи останнього часу демонструють, що Росія має намір продовжувати війну лише імітуючи зацікавленість у переговорах. Вона проводить наступ по всій лінії фронту, користуючись тим, що ЗСУ критично не вистачає боєприпасів, та й власне живої сили, у США стараннями трампістів продовжує блокуватися пакет нової допомоги нашій країні, а Європа надто повільно перезапускає власний ВПК і прозріває щодо РФ. На що нам чекати від першого місяця весни-2024? Експерти розповіли про це порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини