Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді розповіли, чого насправді бояться США: чому проти ударів углиб РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді розповіли, чого насправді бояться США: чому проти ударів углиб РФ

Сенат і Конгрес США повністю на боці України щодо зняття заборони на удари вглиб РФ

1 серпня 2024, 09:00
Поділіться публікацією:

Американських партнерів непокоїть той факт, що путінський режим не звертає уваги на втрати у війні, як з боку РФ і тим більше з боку України. Тому у разі згоди Вашингтона на удари західною зброєю вглиб території РФ Кремль може дати команду бити по цивільній інфраструктурі. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів нардеп, заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв, який був присутнім на слуханнях у Сенаті США.

У Раді розповіли, чого насправді бояться США: чому проти ударів углиб РФ

Удари по Росії. Фото: з відкритих джерел

Політик розповів, що напередодні під час слухання від деяких сенаторів звучали питання до представника Держдепу про те, якою саме ескалації чи якоїсь відповіді побоюються США, не надаючи Україні дозволу на використання далекобійної зброї для ударів по РФ.

"Чесно кажучи, відповідь мене здивувала. Тому що відповідь була, що Росія битиме по цивільній інфраструктурі. Такою, наприклад, як госпіталь, як це сталося з "Охматдитом", — зазначив Чернєв.

За його словами, американські партнери ніби не бачать того, що ворог і так завдає ударів по цивільній інфраструктурі та обстрілює громадянських українців із самого початку повномасштабного вторгнення.

І тому, чесно кажучи, я зовсім не розумію побоювань наших партнерів щодо якоїсь ескалації. Я не отримав жодної відповіді, чим може бути ескалація, чого можна очікувати від РФ. лінії", після яких Росія загрожувала точно щось зробити", – додав депутат.

Зазначається, що Сенат і Конгрес США повністю на боці України щодо зняття заборони на удари вглиб РФ. Але без офіційного дозволу США це зробити неможливо.

"У нас є певні плани, як все ж таки підштовхнути адміністрацію з боку Конгресу до цього рішення... Тому ми продовжуємо працювати над цим питанням, щоб все ж таки отримати цей дозвіл на удари далекобійною зброєю по території РФ", — сказав Єгор Чернєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україні знову забороняють бити по РФ: чому так, що чекає на Захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини