Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді є три варіанти, що далі робити із законопроєктом про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді є три варіанти, що далі робити із законопроєктом про мобілізацію

Наразі очікується фінальна таблиця змін, які були проговорені на засіданнях комітету, щоб зрозуміти, що далі робити з документом

9 січня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зараз розглядають три варіанти щодо того, що далі робити із урядовим законопроєктом про мобілізацію. У документі багато що потрібно змінити. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

У Раді є три варіанти, що далі робити із законопроєктом про мобілізацію

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп зазначив, частина механізмів, які Міноборони разом із Генштабом внесли до законопроєкту про мобілізацію, є спірною. При цьому в міністерстві чують позицію комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки та готові вносити зміни до законопроєкту.

Чернєв зазначив, що зараз очікується фінальна таблиця змін, які були проговорені на засіданнях комітету, аби зрозуміти, що робити з документом.

Варіантів, за словами заступника голови комітету, три: рекомендація для розгляду нардепами в першому читанні, але з рекомендаціями комітету, які будуть ґрунтуватися на документі; доопрацювання законопроєкту у комітеті та подальше винесення на розгляд нардепів; надсилання назад Міністерству оборони для роботи над документом.

"Там справді дуже багато того, що має бути змінено", — наголосив Чернєв.

Він очікує, що сьогодні-завтра рішення про долю законопроєкту буде ухвалено у комітеті.

Чернєв розповів, що одне із спірних питань стосується того, що робити з чоловіками за кордоном. Чи потрібні якісь заходи проти них і чи приведуть вони до результату – повернення на Батьківщину для того, щоб захищати Україну.

У цьому питанні очікується позиція Міністерства закордонних справ, яке має відповідати за таку ініціативу.

Також спірним питанням є економічні обмеження, додав Чернєв. Тут необхідне обґрунтування з боку Міністерства економіки — чи не підуть люди "в тінь" і чи не призведе це до серйозніших проблем в економіці.

Комітет при цьому пропонує запровадити окремі терміни демобілізації для тих, хто служив у тилу та був на "нулі". Це необхідно, щоб для захисників на передовій була можливість демобілізуватися раніше, ніж через 36 місяців.

За словами парламентаря, що буде у фіналі – можна буде дізнатися лише після другого читання у Раді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що на нас чекає із законопроєктом про мобілізацію: які дві проблеми потрібно виправити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини