Головна Новини Суспільство Війна з Росією У путінської війни назріває криза: з чим у росіян дедалі більше проблем
commentss НОВИНИ Всі новини

У путінської війни назріває криза: з чим у росіян дедалі більше проблем

Кремль купує людей на війну вже в Москві та Пітері, ціна патріотизму - 2 млн рублів

31 липня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Практично щодня з фронту надходять повідомлення про те, що Росія продовжує свій наступ. І так чи інакше, але повзучим темпом окупантам вдається просуватися вперед. Але чи все так бездоганно у противника? Із чим вже вимальовуються проблеми? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

У путінської війни назріває криза: з чим у росіян дедалі більше проблем

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Противник змушений заощаджувати на техніці

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що на фронті російські окупанти зазнали дуже жорстоких втрат у бронетехніці та артилерійських системах. Щоб економити військову техніку, армія РФ спочатку б'є переднім краєм української оборони авіацією, а потім йде в наступ.

“Російські окупанти знайшли для себе золоте вирішення цього питання – максимально використовуючи керовані авіабомби та піддаючи наші позиції артилерійським обстрілам, тобто перетворюючи їх на “місячний пейзаж”, що, загалом, дозволяє надалі здійснювати “м'ясні штурми” – наполегливі та послідовні. Тобто можна говорити і про банзай-атаки, і про “тарганову тактику”. Противник змушений заощаджувати на техніці, тому що в сьогоднішній війні, незважаючи на всі хитрощі, її можна використовувати у двох варіантах: або в дуже обмеженій кількості для того, щоб уникнути великих втрат, або використовувати в абсолютно масштабних атаках для того, щоб створити масове перевагу на окремій ділянці фронту та просто задавити кількістю техніки наші позиції”, — розповів експерт.

Грабський звернув увагу, що обидва варіанти використання техніки призводять до її втрат. Тому противник використовує техніку досить дозовано, хоча на деяких ділянках ми відзначаємо спроби використовувати техніку так, як наказує це настанова. Тобто йдеться про те, що на окремих дільницях командири російських військ дотримуються старих прописаних правил, які не завжди спрацьовують у сьогоднішній війні.

Дедалі менше росіян хочуть відправляти воювати в Україну

Журналіст і блогер Ренат Давлетгільдєєв в ефірі телеканалу FREEДOM заявив, що російська влада через брак людських ресурсів в армії вирішила збільшити фінансування для контрактників. Але якщо раніше людей заманювали на війну проти України з глибинки РФ, то зараз справа дійшла до Москви та Санкт-Петербурга. Це говорить про кризу путінської війни – гроші ще є, але воювати вже нема кому.

Експерт зазначив, що Кремль не шкодує грошей, щоби залучити людей на війну. Чергове підтвердження — указ мера Москви Сергія Собяніна про виділення всім військовослужбовцям за контрактом 2 млн. рублів.

Ренат Давлетгільдєєв закликав звернути увагу, що йдеться саме про Москву.

“До цього війна Москву оминала. Здебільшого воювати вирушали люди не з центральних регіонів Росії. А столиця жила у своїй реальності, там не було війни. І той факт, що зараз війна прийде до Москви, а вона прийде, говорить про те, що в іншій країні люди, певне, скінчилися. І ті, хто каже, що в Росії достатньо грошей та людей, помиляються. Грошей, можливо, поки що достатньо, а людей, як ми бачимо, вже не вистачає, якщо зараз активно купують людей уже зі столиці та Пітера”, — зазначив співрозмовник.

Він наголосив – запевнення російських пропагандистів та політиків, що в РФ “хочуть воювати, покоління 20-річних чоловіків підтримує війну, а у військкомати стоять черги”, абсолютно не відповідає дійсності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого чекати на фронті найближчими місяцями: коли закриється вікно можливостей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини