Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Путіна вирішили терміново рятувати Чорноморський флот: які кроки зроблено
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна вирішили терміново рятувати Чорноморський флот: які кроки зроблено

Аналітики ISW зазначають, що окупанти намагаються захистити Чорноморський флот від українських ударів

18 березня 2024, 09:00
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Росії дало зрозуміти, що має намір захистити російський Чорноморський флот від українських ударів і, можливо, замінило командувача ЧФ у рамках цих зусиль. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

У Путіна вирішили терміново рятувати Чорноморський флот: які кроки зроблено

Чорноморський флот РФ. Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики вважають, що позиція міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо "захисту" Чорноморського флоту створює умови, щоб Шойгу міг або приписати собі заслуги, якщо ЧФ ефективніше захищатиметься від українських ударів, або звинуватитиме інших командирів, якщо ЧФ зазнає невдачі в цих зусиллях.

В ISW зазначають, українські удари в Чорному морі змусили ЧФ передислокувати більшість своїх військово-морських засобів з головної бази в Севастополі на менші бази і з меншими можливостями в Новоросійську та інших місцях. Центр стратегічних комунікацій Збройних сил України (StratCom) повідомив, що українські удари вивели з ладу приблизно 33 відсотки бойових кораблів ЧФ станом на початок лютого 2024 року, у тому числі 24 кораблі та один підводний човен.

Зазначається, що Сергій Шойгу відвідав командний пункт ЧФ в окупованому Севастополі в Криму, де він отримав доповіді про українські операції та ефективність ЧФ. Він наголосив, що ЧФ має проводити щоденні навчання з відбиття ударів і наказав ЧФ встановити додаткове озброєння, у тому числі великокаліберні системи та кулемети для посилення російської оборони.

Сергій Шойгу також заслухав доповідь від російського віце-адмірала Сергія Пінчука, яка, за повідомленнями деяких російських джерел, нещодавно замінила адмірала Віктора Соколова на посаді командувача ЧФ. Однак, ISW не може підтвердити цю заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – фахівці СБУ провели тестування нових надводних дронів Sea Baby, виготовлених завдяки масштабному волонтерському збору у 2024 році. Ці "Морські малюки" відрізняються від попередніх як на вигляд, так і за характеристиками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини