Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Путіна назвали нову дату "референдумів" в Україні: яка мета Кремля – як реагувати українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна назвали нову дату "референдумів" в Україні: яка мета Кремля – як реагувати українцям

Російське керівництво переносило дату "референдумів" уже кілька разів

8 вересня 2022, 15:47 comments1259
Поділіться публікацією:

Правляча партія російського диктатора Путіна "Єдина Росія" запропонувала провести 4 листопада (День народної єдності Росії) "референдуми" про анексію тимчасово окупованих територій України. Якими є перспективи цих "заходів"? До чого вони приведуть? Чим можемо відповісти? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

У Путіна назвали нову дату "референдумів" в Україні: яка мета Кремля – як реагувати українцям

У Путіна вигадали нову дату "референдумів" в Україні. Фото: з відкритих джерел

У нас залишається стратегічна мета – знищення Російської Федерації, на заяви про фейкові "референдуми" не варто звертати увагу

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, голова Луганської військово-цивільної адміністрації (2015-2016 роки), керівник та засновник волонтерської групи "Народний тил" Георгій Тука розмірковує так:

"По-перше, поки що такі заяви звучать від окремих осіб. Це загалом не офіційна позиція партії влади країни-агресора. По-друге, начхати нам на такі ініціативи росіян, так само як на ті заздалегідь заготовлені дані, які вони хочуть оголосити після проведення псевдореферендумів. Тож я не став би приділяти так багато уваги організації цього шутовского дійства. Навіть самим росіянам зрозуміло, що це фікція. Що результат, який буде зрештою проголошено, вже заздалегідь намальовано. Ні про яке реальне волевиявлення не може бути мови".

Якщо ж розмірковуючи про те, що можуть проголосити на цих "референдумах", то тут є низка варіантів, вважає експерт.

"Можуть готувати, наприклад, зробити проголошення чергової псевдонезалежної, псевдонародної псевдореспубліки. Або кількох. Умовні Херсонська, Харківська, Запорізька народні республіки. Другий варіант – можуть на папірці записати не "проголошення незалежності" даних територій, а їхнє приєднання до псевдоДНР або псевдоЛНР. Третій варіант – можуть вписати в так звані "бюлетені" ініціативу про проголошення "Новоросії", яка включатиме всі ці фейкові "народні республіки". Тобто створення єдиної "федеративної держави". Після чого ця псевдодержава звернеться до Путіна — цар-батюшка, прийми нас до складу РФ!" – прогнозує Георгій Тука.

За його словами, який варіант вибере агресор поки не зрозуміло. Але з прагматичної точки зору, наголошує експерт, це нікого значення не має.

"Яка нам різниця, чи сфабрикують ті чи інші дані? У нас залишається стратегічна мета – знищення Російської Федерації. І тактична мета – звільнення всіх українських територій від окупації. На цьому нам слід зосередити всі зусилля", – констатує Георгій Тука.

Псевдореферендуми заженуть тимчасово окуповані території навіть не в "сіру", а в "чорну зону"

Адвокат, кандидат юридичних наук, громадський діяч Сергій Войченко зізнався, що складно коментувати новини з палати №6 загальнодержавного дурдому, на який перетворилася РФ.

"Вони можуть називати будь-які дати фейкових референдумів – суть від цього не зміниться. Жодна цивілізована країна світу, яка не живе за злодійськими поняттями, ніколи не визнає ні анексію Криму, ні якоїсь іншої частини території України. Тому що визнання таких дій призведе до того, що відбувалося наприкінці 30-х років минулого століття. Коли намагалися утихомирити Гітлера, дозволяючи йому красти чужі території. У результаті так і не утихомирили – і почалася Друга світова війна", – нагадує експерт.

Він не виключає, що окремі відсталі країни, з відсталими урядами, або недодержави, які є невизнаними, можуть підіграти РФ – і підтримати ті чи інші її анексії. Але суті це не змінить, упевнений Сергій Войченко. Анексії залишаться незаконними. А Збройні Сили України та партизанський рух продовжать знищувати колаборантів та російських окупантів.

"Псевдореферендуми заженуть тимчасово окуповані території навіть не в "сіру", а в "чорну зону". Зроблять людей, які там мешкають, ізгоями. Жодна цивілізована країна не визнає видані там російські паспорти та інші документи. Туди не поставлятиметься іноземна продукція. На ці території не поширюватимуться гарантійні зобов'язання. Це буде наростаючий ком проблем", – попереджає експерт.

На його думку, Кремль може розглядати ці фейкові заходи як можливість, "призначивши" ці території російськими, у разі прогнозованого просування ЗСУ в рамках деокупації, назвати це нападом на РФ. І скористатися як привід для офіційного оголошення війни Україні – з оголошенням уже не прихованої, а реальної всеросійської мобілізації.

"Змусити РФ відмовитись від подібних планів може лише повна ізоляція на міжнародному рівні, відмова від закупівель у країни-агресора енергоносіїв та збільшення підтримки України зброєю. Лише наші перемоги на полях битв можуть змусити агресора відступити, – упевнений Сергій Войченко. – Лікування тут безглуздо. Лише ампутація. Організм російської держави абсолютно прогнив зсередини. Там продовжуються деструктивні процеси. Причому гнія сам цей організм намагається ще й отруїти все навколо. Усі наші території мають бути звільнені, а всі, причетні до агресії, знищені або постати перед трибуналом".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна запроваджує санкції проти правлячої "верхівки" Росії: про що говорить це рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини