Головна Новини Суспільство Війна з Росією У прокуратурі розповіли, як окупанти на Харківщині насаджували дітям пропаганду
commentss НОВИНИ Всі новини

У прокуратурі розповіли, як окупанти на Харківщині насаджували дітям пропаганду

У Харківській області окупанти насаджували пропаганду РФ через шкільні підручники

27 жовтня 2022, 17:00 comments1278
Поділіться публікацією:

Співробітники облпрокуратури у смт Борова Ізюмського району Харківської області, де під час окупації була так звана "адміністрація", виявили близько ста російських підручників для школярів. Знайдені підручники переповнені пропагандою. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба ОДП.

У прокуратурі розповіли, як окупанти на Харківщині насаджували дітям пропаганду

Російські підручники. Фото: прес-служба ОДП

"Підручники будуть використані як речові докази у кримінальних провадженнях за фактами колабораціоністської діяльності та геноциду", — йдеться у повідомленні.

Повідомляють, що на сторінках підручників повно російської пропаганди. Наприклад, у підручнику з історії подано перекручені факти про захоплення Росією українського Криму. Крім того, не оминули автори книг та "визнання" РФ незаконних "ДНР" та "ЛНР" у лютому 2022 року.

Навіть у підручнику з основ безпеки життєдіяльності, за яким дітей навчають правилам пожежної безпеки та основ охорони здоров'я, спотворюють факти про Революцію Гідності у 2014 році.

В Офісі генпрокурора звертають увагу, що окупанти намагалися русифікувати учнів, викорінюючи все українське, хотіли розпочати навчальний рік в окупованих містах та селах області за програмами та стандартами освіти держави-агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Гвінеї-Бісау – Умару Сісоку Ембало під час зустрічі в Києві з українським лідером Володимиром Зеленським передав пропозицію російського диктатора Володимира Путіна (з якою зустрічався перед цим у Москві) розпочати діалог. Зеленський пропозицію відкинув. Про що говорять останнім часом дії офіційних Москви та Києва ? Як далі розвиватиметься переговорний кейс? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини