Головна Новини Суспільство Війна з Росією У прикордонних районах покращала ситуація: у ДПСУ назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

У прикордонних районах покращала ситуація: у ДПСУ назвали причину

Українські захисники активно протидіють російським диверсантам

5 вересня 2024, 10:30
Поділіться публікацією:

Російські диверсійні групи зменшили активність на прикордонних територіях України. Диверсанти у бій не вступають, але намагаються мінувати. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

У прикордонних районах покращала ситуація: у ДПСУ назвали причину

Ситуація у прикордонних районах. Фото з відкритих джерел

Спікер зазначив, що прикордонники фіксують зменшення активності ДРГ, зокрема в Сумській області. Але повністю від диверсійної діяльності противник відмовився. Це спостерігається періодично у Чернігівській області.

"Якщо раніше диверсійно-розвідувальні групи, зокрема намагалися вступати в бій з українськими захисниками або захопити якісь позиції, то зараз диверсійна діяльність більше проявляється в тому, що саме мінування місцевості", — сказав речник.

Андрій Демченко додав, що українські захисники активно протидіють російським диверсантам. Військові використовують дрони, технічні засоби контролю за місцевістю, щоб вчасно знайти ДРГ та не дозволяти їм здійснювати будь-які дії на території України.

Як зазначив речник ДПСУ, активність ворожих ДРГ зменшилася через дії українських військових у прикордонних районах.

Варто зазначити, що майже місяць триває наступальна операція України в прикордонних районах Курської області Росії. Силам оборони вдалося взяти під контроль понад 100 населених пунктів. На цих територіях було створено військову комендатуру.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нерідко в мережі можна зустріти розмови на кшталт "а навіщо пішли до Курської області". Чи можна стверджувати, що Курська операція вже виконала своє завдання? Які плани Путіна вже зламали наші військові? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини