Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах розповіли, які системи ППО потрібні для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах розповіли, які системи ППО потрібні для України

Юрій Ігнат назвав системи протиповітряної оборони, які потрібні для захисту України від посилених атак РФ крилатими ракетами та дронами-камікадзе.

2 жовтня 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, які системи протиповітряної оборони потрібні для України, щоб відбивати російські атаки восени та взимку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

У Повітряних силах розповіли, які системи ППО потрібні для України

Речник ПС Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

Під час відеозв’язку з виданням Юрій Ігнат пояснив, що основною проблемою для захисту від російських атак є не брак українських військових, а залежність ПС від допомоги союзників.

"Це питання не нашої витримки, а питання допомоги. Ми сьогодні майже на 100% залежимо від підтримки Заходу", — сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил пояснює, що наразі Україна не може виготовляти ракети класу "земля-повітря", які потрібні для західних систем ППО. Юрій Ігнат наголосив на необхідності для України більшої кількості ракет для NASAMS, Patriot, IRIS-T, якщо Росія посилить інтенсивність обстрілів крилатими ракетами та безпілотниками.

Також Ігнат розповів, які потрібні для України системи ППО малого радіуса.

"Нам би "гепардів" більше", — сказав Юрій Ігнат та назвав ще кілька систем, які можуть посилити протиповітряну оборону, зокрема французький ЗРК Crotale, американські ЗРК Avenger, Raven та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів про необхідну для України кількість винищувачів.

Також "Коментарі" писали про Жозепа Борреля, який заявив про історичну зустріч ЄС в Україні. За його словами вперше в історії Євросоюзу 27 міністрів закордонних справ зібрались за межами ЄС в Києві, для обговорення допомоги Україні у війні проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини