Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах розповіли про надзвичайно потужну зброю РФ, яка здатна знищити багатоповерхівку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах розповіли про надзвичайно потужну зброю РФ, яка здатна знищити багатоповерхівку

Росіяни удосконалили потужні авіаційні бомби ОДАБ-1500 модулем планерування і корекції, що дозволяє використовувати ці радянські снаряди на далекі відстані.

2 квітня 2024, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія використовує на війні радянські бомби вагою 1500 кг, які здатні повністю знищити багатоповерхові будинки. За словами речника Повітряних сил Іллі Євлаша, росіяни використовують ці бомби для виснаження української системи ППО.

У Повітряних силах розповіли про надзвичайно потужну зброю РФ, яка здатна знищити багатоповерхівку

Авіаційна бомба ОДАБ-1500 закріплена на винищувачі. Фото з відкритих джерел

30 березня військовий оглядач Bild Юліан Рьопке заявив, що Росія вперше використала бомбу ОДАБ-1500. Однак, в Україні це заперечили. За словами очільника ГУР Кирила Буданова Росія використовувала ці бомби проти України й раніше.

Зокрема відомо, що у квітні 2023 року почали з’являтись фото від ПВК "Вагнер" з бомбами ОДАБ-1500. Проте перші такі бомби з модулем планерування і корекції (УМПК), який дозволяє снарядам пролітати 50-70 км, з’явились пізніше. А росіяни вперше показали їх застосування у лютому, коли атакували Часів Яр.

В Повітряних силах вказують, що це потужна зброя, а найкращою боротьбою проти таких бомб стане знищення її носіїв, зокрема винищувачів Су-34 та Су-35. Для цього, за словами Євлаша, потрібно більше західної зброї.

"Це надзвичайно потужна зброя. 1500 кг достатньо, щоб скласти дев’ятиповерховий панельний будинок чи стару "хрущовку"", — пояснює Євлаш в ефірі телемарафону.

ОДАБ-1500 – це радянська об'ємно-детонуюча авіаційна бомба вагою 1500 кг, яка за 10 метрів до цілі випускає горючу суміш аерозолю та запалює його, що створює потужний вибух.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що союзник РФ Іран відправив до Росії новий вантаж. Українська розвідка з'ясувала, якою зброєю забезпечує Тегеран Москву.

Також "Коментарі" писали про військового, який назвав несподівану небезпеку для українських солдатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини