Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах назвали дату, після якої Україна отримає винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах назвали дату, після якої Україна отримає винищувачі F-16

Представник Повітряних сил Ілля Євлаш вказав, що про прибуття винищувачів F-16 в Україну буде повідомлено.

1 травня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Повітряних сил Ілля Євлаш розповів про дату, після якої можна очікувати прибуття винищувачів F-16 в Україну. За його словами, перші західні бойові літаки з'являться в Україні після Великодня.

У Повітряних силах назвали дату, після якої Україна отримає винищувачі F-16

Винищувачі F-16. Фото з відкритих джерел

Під час ефіру Новини.LIVE Іллі Євлашу поставили питання щодо можливих термінів поставки винищувачів F-16 в Україну. Речник по Повітряних сил зазначив, що орієнтири є і західні бойові літаки можна очікувати "після Пасхи".

Однак Євлаш наголосив, що Повітряні сили "не загадують ці терміни", адже дата доставки винищувачів кілька разів змінювалась. За його словами, завдання Повітряних сил працювати з тим, що їм надають, а постачання літаків залежить від вищого військово-політичного керівництва України. Крім того, Ілля Євлаш наголосив, що у випадку прибуття літаків F-16 в Україну, про це стане відомо.

Згодом речник Повітряних сил уточнив, щодо дати появи винищувачів F-16 в Україні після Великодня.

"Після Пасхи це доволі розтягнуте в часі поняття. Звісно, Повітряним силам, як і всім українцям, хотілося б якомога швидше бачити у повітряному просторі багатоцільові винищувачі F-16", — сказав виданню УП Євлаш.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілля Євлаш пояснив, чому Україна досі не отримала винищувачів F-16. За його словами, спочатку потрібно побудувати інфраструктуру, яка забезпечить перебування та захист цих бойових літаків в Україні.

Також "Коментарі" писали про російського сусіда, який міг продати свої радянські літаки до США, які б передали цю військову техніку Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини