Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сусід Росії продав США бойові літаки: ймовірно, вони потраплять до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сусід Росії продав США бойові літаки: ймовірно, вони потраплять до України

Казахстан через посередників, ймовірно, продав літаки США, які згодом відправлять Україні.

29 квітня 2024, 10:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Казахстан виставив на продаж 117 радянських бойових літаків. 81 одиницю цієї бойової техніки придбали США через офшорних посередників, щоб, ймовірно, відправити літаки до України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Kyiv Post.

Сусід Росії продав США бойові літаки: ймовірно, вони потраплять до України

Радянський літак Су-24. Фото з відкритих джерел

Казахстан оновлює свої повітряні сили новими бойовими літаками, зокрема це стосується російських багатоцільових літаків Су-30СМ, а також переговорів з західними партнерами у пошуку нових винищувачів, щоб бути менш залежними від Росії у військовій техніці.

Таким чином, застарілий парк радянських літаків Казахстан вирішив виставити на аукціон. Повідомляється, що було запропоновано 117 винищувачів та бомбардувальників, зокрема кілька різних моделей МіГ та Су-24 загальною вартістю близько 1,5 млн доларів.

Як пише Kyiv Post, 81 літак з запропонованого пакета придбали США через офшори. Причина закупівлі літаків не була оголошена, проте, припускають, що вони можуть бути відправлені в Україну, адже усі ці моделі використовують українськими силами. Крім того, США та союзники вже купували радянську техніку для України в інших країнах.

Однак, у повідомленні про продаж літаків Казахстан вказав, що вони перебувають у непридатному стані, а їх модернізація недоцільна з економічного погляду. Тому, ймовірно, Україна використає літаки для деталей, або ж як приманки на аеродромах.

Згодом Казахстан заперечив інформацію про продаж радянських літаків США. Київ та Вашингтон ситуацію не коментували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії звинуватили Казахстану у тому, що нібито дрони, які атакували російські військові об'єкти були запущені з території азійської країни.

Також "Коментарі" писали про критику Росії через рішення Казахстану щодо затримки російських платежів через банки країни. Депутат російської Держдуми Михайло Делягін назвав такі дії "саботажем" та "дерусифікацією" з боку казахстанської влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини