Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пентагоні пояснили, чому не дозволяють Україні бити по Росії далекобійною зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні пояснили, чому не дозволяють Україні бити по Росії далекобійною зброєю

Генерал ВПС Патрік Райдер відповів, чому США забороняють Україні бити вглиб Росії.

17 липня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Пентагону генерал ВПС Патрік Райдер розповів, чому США не знімають обмежень та не дозволяють Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по території Росії. За словами Райдера, США не хочуть бачити небажаних наслідків, ескалації та розширення війни.

У Пентагоні пояснили, чому не дозволяють Україні бити по Росії далекобійною зброєю

Речник Пентагона генерал Патрік Райдер. Фото з відкритих джерел

Патрік Райдер в інтерв’ю "Голосу Америки" пояснив, чому попри заклики Зеленського зняти всі обмеження на далекобійну зброю, зокрема ATACMS, США цього не роблять. Речник Пентагону вказав, що США обговорюють з Україною її потреби щодо захисту та повернення територій, а також дозволили контрвогонь у прикордонних зонах РФ, однак політика щодо дальніх ударів залишається без змін.

"Наша політика не змінилася в частині дальніх ударів. Я вважаю, що тут важливо розуміти, що ми не хочемо бачити небажаних наслідків і ескалації, щоб зробити цей конфлікт більш масштабним, який виходить за межі України. І це те, про що, я думаю, нам усім потрібно подумати і сприймати дуже серйозно", — пояснив Райдер.

Речник Пентагону назвав "здоровим глуздом", коли у вас стріляють за кордону, щоб ви відповідали на ці удари, як це відбувається під час наступу Росії на Харків. Проте Райдер додав, що необхідно враховувати й інші фактори.

"Ви повинні розглянути ефекти другого та третього порядку з погляду потенційної ескалації, якщо цілі всередині Росії будуть вражені, що не обов’язково матиме стратегічний вплив або може мати небажані наслідки з погляду ескалації", — підсумував Райдер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів про важливе рішення, яке потрібно дотиснути.

Також "Коментарі" писали про те, що в США занепокоїлись через війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини