Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пентагоні попередили, що можуть перервати військову допомогу Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні попередили, що можуть перервати військову допомогу Україні: подробиці

Україна чекає на американські ATACMS, однак у США можуть загальмувати це рішення

20 вересня 2023, 17:04 comments2940
Поділіться публікацією:

Бюрократичні процедури зі США можуть накласти негативне значення на своєчасність постачання озброєння Україні. Можливе припинення роботи американського уряду через затримку ухвалення нового бюджету (шатдаун) може поставити на паузу передачу Україні нової та раніше обіцяної зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Пентагону Кріс Шервуд, повідомляє "CNN".

У Пентагоні попередили, що можуть перервати військову допомогу Україні: подробиці

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що на постачання Україні озброєння в рамках повноважень президента США Джо Байдена зі скорочення чисельності озброєнь можуть вплинути звільнення персоналу та призупинення роботи Міноборони під час шатдауну.

При цьому Шервуд припускає, що шатдаун вплине і на доставку зброї, що надається в рамках іншої програми – Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Завдяки цій програмі виділяються фінанси на постачання ключової техніки, у тому числі танків Abrams, та програми з навчання українських військових, зокрема на винищувачах F-16.

Читайте також на порталі "Коментарі" — завершилося 15-те засідання формату "Рамштайн". За його підсумками глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Україна потребує засбів ППО більше, ніж далекобійних ракет. А новий міністр оборони України Рустем Умеров, підбиваючи підсумки зустрічі, виділив п'ять пріоритетних для нас пунктів: протиповітряна оборона, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка. Він також зазначив, що було створено Capabilities Coalition (Коаліція здібностей), а партнери підтвердили зобов'язання щодо підтримки України. Які висновки можна зробити після Рамштайну-15? Що могло залишитися за лаштунками? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можливий великий прорив у контрнаступі цього року: Володимир Зеленський дав пряму відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини