Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Парижі запрацює ще одна коаліція на підтримку ЗСУ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі запрацює ще одна коаліція на підтримку ЗСУ: про що йдеться

У Міноборони України розкрили деталі

25 грудня 2023, 07:10
Поділіться публікацією:

У січні 2024 року в Парижі розпочне роботу коаліція артилерії щодо посилення української армії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час зустрічі з делегацією Сенату Парламенту Франції повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

У Парижі запрацює ще одна коаліція на підтримку ЗСУ: про що йдеться

САУ Caesar. Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра наголосив, що для України дуже важливим є посилення вогневої могутності завдяки постачанню союзників артилерійських систем.

Зокрема, уточнили Міноборони, українська армія зацікавлена в подальшій закупівлі для своїх потреб самохідних артилерійських установок Caesar.

"САУ Caesar у бою продемонстрували високу ефективність, точність", — заявив Іван Гаврилюк.

Він також зазначив, що у 2024 році заплановано випробування управління вогнем САУ Caesar із застосуванням штучного інтелекту.

За словами заступника міністра оборони, застосування ІІ дозволить скоротити використання боєприпасів на пристрілку та поразку цілей на 30%. При цьому Гаврилюк закликав французьку сторону сприяти збільшення кількості боєприпасів до САУ Caesar.

Читайте також на порталі "Коментарі" — рік добігає кінця – і це традиційний час для підбиття підсумків та складання хоча б зразкових прогнозів. Західні видання, те саме Associated Press, пишуть, що Україна закінчує рік у безвиході розчарованою політикою союзників. А Reuters аналізує, чому український контрнаступ-2023 виявився набагато менш успішним, ніж очікувалося. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) прогнозують, що в січні-лютому 2024 року російським окупаційним військам буде легше проводити наступальні операції, оскільки умови стануть сприятливішими для пересування бронетехніки. Ну, а портал "Коментарі" продовжує опитувати українських експертів про головні підсумки 2023-го (з плюсом та мінусом) для нашої країни, а також – про очікування від 2024-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини