Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Орбана спробували виправдатися за те, що війну в Україні назвали «військовою операцією»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Орбана спробували виправдатися за те, що війну в Україні назвали «військовою операцією»

Угорський прем'єр зустрівся з главою Кремля і назвав розв'язану Росією повномасштабну війну "військовою операцією"

19 жовтня 2023, 08:30
Поділіться публікацією:

Під час переговорів із російським диктатором Путіним прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відзначився новою скандальною заявою. Він назвав повномасштабну війну РФ проти України "військовою операцією", як постійно стверджує Кремль та російська пропаганда. Після того, як угорський прем'єр очікувано зіштовхнувся з порцією критики, голова його адміністрації Гергей Гуйяш спробував виправдати свого шефа за такі слова. Як повідомляє портал "Коментарі", позицію Орбана Гергей Гуйяш озвучив в інтерв'ю угорському телеканалу "ATV".

У Орбана спробували виправдатися за те, що війну в Україні назвали «військовою операцією»

Орбан та Путін. Фото: з відкритих джерел

Глава канцелярії Орбана заявив, якщо подивитися фото за попередні роки, то можна побачити багато кадрів, на яких Джо Байден разом з Путіним тисне тому руку і душевно розмовляє. Так Гергей Гуйяш відреагував на критику з боку США на адресу Угорщини про те, що перші особи країни дозволяють собі стояти поруч із людиною, на руках якої кров невинних людей.

При цьому телеведучий уточнив, що представники США зустрічалися з Путіним, перш ніж він розв'язав повномасштабну війну проти України. на це Гуйяш відповів, що зараз важливо не відгороджуватися від Росії, а шукати шляхи виходу із ситуації, домагатися миру.

"Саме це прем'єр-міністр і робив, і іншим я радив би чинити так само", — спробував він виправдати Орбана.

Водночас чиновник уникнув прямої відповіді на запитання про те, чому Орбан на зустрічі з російським президентом назвав війну проти України "військовою операцією".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан у Китаї провів переговори з Володимиром Путіним на тему угорсько-російської співпраці у сфері постачання газу та нафти, а також ядерної енергетики. Таким чином, російський диктатор вперше за більш ніж рік зустрівся з лідером країни Євросоюзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини