Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ОП предметно пояснили, який зв'язок між операцією ЗСУ у Курській області та переговорами
commentss НОВИНИ Всі новини

У ОП предметно пояснили, який зв'язок між операцією ЗСУ у Курській області та переговорами

Михайло Подоляк каже, що є мета – переконати РФ увійти у справедливий переговорний процес

16 серпня 2024, 14:08 comments1961
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ вважає, що потрібно використовувати абсолютно всі методи, щоб посадити Москву за стіл переговорів. І операція ЗСУ у Курській області якраз із цієї серії примусу Кремля до переговорів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Telegram зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У ОП предметно пояснили, який зв'язок між операцією ЗСУ у Курській області та переговорами

Офіс президента. Фото: з відкритих джерел

"Україна не зацікавлена в окупації російських територій. Це очевидно. Тому що Україна веде виключно оборонну війну суворо в рамках міжнародного права... Але, якщо ми говоримо про потенційні переговори — наголошую, про потенційні — нам доведеться посадити РФ за стіл навпроти. своїх умовах. Ми абсолютно не плануємо благати: "Будь ласка, сідайте домовлятися". Зате є перевірені практикою, ефективні засоби примусу", — написав спікер.

Він зазначив, що окрім економічних та дипломатичних засобів, йдеться також про військовий інструмент.

На думку Подоляка, Україні треба завдавати Росії значних тактичних поразок. У Курській області всі вже бачать, як військовий інструмент застосовується об'єктивно, щоб переконати РФ увійти в справедливий переговорний процес.

"Ще раз: увійти до переговорного процесу, а не традиційного для Росії пропагандистсько-капітулятивного шантажу", — зазначив Михайло Подоляк.

Водночас він додав, що важливим інструментом також є вплив на громадську думку всередині РФ, яка починає змінюватися, оскільки війна прийшла вглиб їхньої території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Путін намагається зупинити ЗСУ у Курській області: скільки солдатів РФ вивела з України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини