Головна Новини Суспільство Війна з Росією У окупантів нова тактика обстрілів. Військовий попередив про основну небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

У окупантів нова тактика обстрілів. Військовий попередив про основну небезпеку

Російські загарбники взяли на озброєння методички терористів і вдаються до нової тактики обстрілів, про це на прикладі ракетного удару по Одесі розповів в ефірі Freedom спікер Української добровольчої армії Сергій Братчук

18 березня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

Як повідомив Сергій Братчук росіяни почали наносити повторні удари по місцям "прильотів". Зокрема, за його словами, так було минулого тижня під час масштабного ракетного удару по Одесі.

У окупантів нова тактика обстрілів. Військовий попередив про основну небезпеку

Ракетний удар

Військовий розповів, окупанти чудово знають, що на місце "прильоту" прибувають рятувальники, медики та представники інших служб, тому вони завдають повторного удару по тому самому місцю. Їх основне завдання – збільшити кількість вбитих та постраждалих.

Як підкресли військовий, таку тактику росіяни уже застосували у декількох регіонах України, наприклад, 15 березня в Одесі чи 17 березня в Миколаєві. Мова йде про так звану тактику подвійного удару, коли між першою та другою ракетною атакою є певна пауза. Окупанти таким чином збільшують кількість вбитих та поранених, за рахунок представників тих служб, які прибувають на місце удару, щоб надати допомогу потерпілим. Тобто, підкреслив Братчук, окупанти діють за логікою терористів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що російські загарбники 15 березня завдали масований ракетний удар по Одесі. Відомо, що ракети "Іскандер-М" були запущені із території анексованого Криму. Удар відбувався у дві хвилі. Після першого "прильоту" була пауза. Коли на місце удару прибули рятувальники та медики, окупанти нанесли повторний ракетний удар, як результат, багато рятувальників отримали поранення, також серед них є і загиблі.

Відомо, що через велику кількість загиблих, 16 березня в Одесі оголосили день жалоби.

При цьому, як відзначають експерти, такими ударами по цивільним об’єктам із великою кількістю жертв серед мирних громадян, Росія хоче посилити панічні настрої в суспільстві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини