Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Німеччині назвали вулицю на честь українського героя. На ній розміщено російське консульство
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині назвали вулицю на честь українського героя. На ній розміщено російське консульство

Українець пережив чотири нацистські концтабори, але загину від російського снаряда.

26 листопада 2022, 21:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німеччина допомагає Україні зброєю, санкціями та мітингами. Ще однією формою протесту є перейменування вулиць. У Лейпцигу вулиця на які розташовано консульство Росії отримала назву на честь українського героя Бориса Романченка, який був убитий росіянами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецькі ЗМІ.

У Німеччині назвали вулицю на честь українського героя. На ній розміщено російське консульство

Борис Романченко. Фото: MDR

Мерія міста більшістю голосів прийняла рішення перейменувати вулицю. Голова міського комітету з петицій Беата Емс розповіла, що подібні акції з перейменування вулицю відбуваються на знак солідарності з Україною по всьому світі. Чиновниця навела приклад Чехії, Канади, Албанії, Норвегії, США, Латвії та інших країн.

"Ми знаємо, що це перейменування не припинить війну. Але це важливий знак того, що ми засуджуємо російську агресію війну проти суверенітету", — сказала після прийняття рішення Беата Емс.

Хто такий Борис Романченко?

Українець 80 років тому у віці 16 років був депортований до Німеччини де перебував на примусових роботах. За цей час Романченко пережив чотири концтабори. Після закінчення Другої світової війни Борис Романченко співпрацював з міжнародними службами для розкриття злочинів, які вчинили нацисти.

У березні російські ракети були випущені по Харкову. Одна з них попала в будинок українця та вбила 96 річного Бориса Романченка. Чоловік пережив німецьких нацистів, але загинув від рук російських військових.

Німецький Бундестаг вшанував смерть Бориса Романченка хвилиною мовчання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині оприлюднили секретний звіт про неонацистів, що мав бути відкритий через 30 років.

Також "Коментарі" писали про заяву Олафа Шольца, який розповів, хто, на його думку, винний в ракетних обстрілах Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини