Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Німеччині назвали головну причину, чому не хочуть давати Україні ракети Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині назвали головну причину, чому не хочуть давати Україні ракети Taurus

Пісторіус вважає, що німецькі ракети Taurus не зможуть змінити перебіг війни в Україні

6 листопада 2023, 15:10 comments3187
Поділіться публікацією:

Хоча в уряді Німеччини все ще думають над можливістю постачання Україні далекобійних ракет Taurus, у Берліні все ж таки вважають, що це озброєння "не зможе змінити хід війни у війні Росії проти України". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час конференції NATO Talk зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

У Німеччині назвали головну причину, чому не хочуть давати Україні ракети Taurus

Ракети Taurus. Фото з відкритих джерел

Міністр пояснив, що Берлін не сказав свого остаточного рішення щодо постачання далекобійних ракет Україні. все через те, що є люди, які обґрунтовують позицію, яка полягає в тому, що постачання цієї зброї ніяк не вплине на перебіг війни.

Пісторіус наголосив, що зараз немає нічого нового про вирішення цього питання, але "Німеччина не ігноруватиме власні інтереси". Однак, міністр не став пояснювати, що він мав на увазі.

Згадав Борис Пісторіус про постачання США ракет ATACMS. За словами міністра, не вірно говорити, що тепер Берлін також зобов'язаний передати свої ракети, адже вони дуже схожі. Насправді уточнив Пісторіус, американські ракети ATACMS, які отримав Київ, мають дальність 160 км, а Taurus – 500 км, це зовсім інша система.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна закриє очі на небажання Німеччини передавати крилаті ракети Taurus і не так активно педалюватиме це питання, якщо Берлін забезпечить нашу країну додатковими системами ППО напередодні непростої зими. Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Welt".

Також видання "Коментарі" повідомляло — про що говорять нові заяви Зеленського: чому за допомогу Заходу Україні доводиться боротися. Експерти проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини