Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НГУ розповіли про головну проблему бригад наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

У НГУ розповіли про головну проблему бригад наступу

До кінця року має бути сформована сьома бригада "Хартія"

31 липня 2023, 13:00 comments2878
Поділіться публікацією:

Недостатня кількість озброєння і військової техніки, що поставляється від союзників, — це головна проблема при формуванні бригад наступу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів командувач Нацгвардії України Олександр Півненко.

У НГУ розповіли про головну проблему бригад наступу

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Відповідаючи на запитання щодо підготовки проекту зі створення бригад наступу, Півненко зазначив, що зараз є вже перші шість бригад – це перший етап.

"Другий етап — це сьома бригада "Хартія", яка формується. Інші вже виконують завдання, несуть бойові втрати та поповнюються. Аналогічно деякі наступають, деякі поки що чекають, деякі вже діють в обороні", — зазначив Олександр Півненко.

Говорячи про рівень забезпечення гвардії наступу, командувач зазначив, що забезпечення як на рівні Сил оборони України.

"Є повний цикл забезпечення, тобто до нас доходить забезпечення як до Збройних сил. Звичайно, хотілося б краще, швидше. Але я розумію, що це не так просто", — заявив Півненко.

Щодо головних проблем та потреб на сьогодні, Півненко розповів, що озброєння та військова техніка – це головна проблема.

"Вона йде, пливе на кораблях, їде, але хочеться зараз і швидко. Бригади наступу НГУ — аналогічні бригадам Збройних сил, тобто велика кількість особового складу, яку необхідно забезпечити озброєнням. Для цього потрібен час", — підсумував Півненко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини