Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НАТО розповіли, чи готують росіяни великий наступ на Україну навесні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розповіли, чи готують росіяни великий наступ на Україну навесні

Як повідомив журналістам у Брюсселі анонімний високопосадовець НАТО, наразі в Альянсі не бачать здатності Росії провести новий великий напад на Україну весною, пише ЄП. Там говорять, що наразі РФ сконцентрується на локальних операціях

15 лютого 2024, 19:54
Поділіться публікацією:

Наразі виглядає як малоймовірна інформація про те, що Росія готує великий наступ на Україну уже навесні, сказав представник НАТО журналістам. За його словами, однією із ключових ознак того, що такі дії готуються, є проведення мобілізації, у обсягах, суттєво вищих за нинішні. Представник НАТО підкреслив, що такий процес потребує значну кількість часу, і наразі він ще не запущений.

У НАТО розповіли, чи готують росіяни великий наступ на Україну навесні

НАТО

"Для того, щоб підтримувати серйозний наступ, Росії знадобилося б провести хвилю мобілізації. Але Путін не хоче цього робити перед виборами",
— сказав представник Альянсу.

Разом з тим, він визнав, що в РФ проходить прихована мобілізація, проте вона не дозволить розпочати значний наступ. Окрім того, представник Альянсу визнав, що наразі у НАТО немає інформації із приводу того, чи не розпочне російський диктатор Володимир Путін тотальну мобілізацію одразу після свого переобрання.

Також представник НАТО додав, що наразі росіяни зосередять свої зусилля на досягненні локальних успіхів, як от, наприклад, в Авдіївці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що високий представник ЄС Жозеп Боррель вважає, що Росія почне новий "великий наступ" після президентський виборів в Росії, які мають відбутися в березні. Дипломат підкреслив, що українці і далі повні рішучості продовжувати боротьбу. За його словами, на відміну від росіян, українські військові точно знають за що вони борються. Боррель підкреслив, що військові і далі сповнені рішучості відбивати атаки Росії. Проте, як зазначив високий представник ЄС, українські військові не зможуть цього зробити без допомоги.

Разом з тим, представник ГУР Міноборони Андрій Юсов підкреслив, що заяви західних партнерів про "великий наступ" заслуговують на увагу та перевіряються. Стосовно планів ворога, в тому числі, коли будуть підстави підтверджувати подібну тезу, буде надана окрема інформація, сказали в ГУР. Також там підкреслили, що зараз тривають окремі наступальні дії ворога на окремих ділянках.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини