Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НАТО пояснили, чому Росія змогла захопити Авдіївку: які це матиме наслідки на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО пояснили, чому Росія змогла захопити Авдіївку: які це матиме наслідки на фронті

Генсека НАТО Єнс Столтенберг розповів, чому Росія має успіхи на фронті в останні місяці війни в Україні та як змогла захопити Авдіївку.

21 лютого 2024, 12:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що попри захоплення Авдіївки російськими силами, це не матиме істотного впливу на війну в Україні. Крім того, очільник НАТО пояснив, як Росії вдалось захопити українське місто.

У НАТО пояснили, чому Росія змогла захопити Авдіївку: які це матиме наслідки на фронті

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв'ю "Радіо Свобода" Єнс Столтенберг зазначив, що Росія вклала у захоплення Авдіївки значні ресурси, однак результатом стали невеликі територіальні здобутки.

"Ми не віримо, що той факт, що українські війська відступили з Авдіївки, само по собі істотно змінить стратегічну ситуацію. Водночас це нагадує нам про те, що Росія готова пожертвувати багатьма солдатами лише задля незначних територіальних здобутків", – сказав Столтенберг.

Столтенберг наголосив, що перші помітні успіхи Росії на війні в Україні за останні кілька місяців стали можливими завдяки підтримці Північної Кореї та Ірану. Крім того, сама Росія збільшила виробництво зброї та мобілізувала більше сил на війну.

Генсек НАТО вважає, що такі дії Росії роблять ще більш важливою допомогою союзників по НАТО, які надсилають Україні військову допомогу. Однак, крім допомоги Заходу Столтенберг вказав, що і Україні має мобілізувати більше сил, щоб продовжити війну проти Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єнс Столтенберг пояснив, чи може Україна використати західні винищувачі F-16 для ударів по Росії. За словами генсека НАТО Росія почала військову агресію проти України та порушила міжнародні права, тому Україна має право атакувати територію Росії для самооборони.

Також "Коментарі" писали про військового, який розповів, чому росіяни розстрілюють українських військовополонених в Авдіївці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини