Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НАТО назвали кількість снарядів, які витрачають Україна та РФ у боях щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО назвали кількість снарядів, які витрачають Україна та РФ у боях щодня

ЗСУ використовує від 4000 до 7000 артилерійських снарядів щодня. У той самий час війська РФ застосовують близько 20 000

23 березня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Українські захисники та російські загарбники ведуть щоденні запеклі бої з величезною витратою боєприпасів, при цьому війська агресора мають перевагу за кількістю снарядів у кілька разів. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The Guardian заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У НАТО назвали кількість снарядів, які витрачають Україна та РФ у боях щодня

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

Генсек НАТО зазначив, що наразі бої настільки інтенсивні, що ЗСУ використовує від 4000 до 7000 артилерійських снарядів щодня. У той самий час війська РФ застосовують близько 20 000 снарядів, що випереджає західне виробництво.

"Поточний рівень витрат на боєприпаси вищий за поточний рівень виробництва", — зазначив Столтенберг і додав, що нові контракти дозволять змінити ситуацію.

Генсек Північноатлантичного альянсу також заявив, що безперервні бої, які зараз відбуваються навколо Бахмута, демонструють, що РФ готова "просто кинути ще тисячі і тисячі солдатів, зазнати багато втрат заради мінімальної вигоди".

Так, звертає увагу Столтенберг, Кремль не зацікавлений навіть обговорювати тему світу, вся заява щодо цього лише прикриття та ширма. Насправді путінський режим намагається об'єднати навколо своєї війни всі авторитарні режими, включаючи Іран та Північну Корею.

Зазначимо, раніше на тлі поглиблення співпраці Росії та Китаю генсек НАТО звернувся із закликом до Пекіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США чекають на арешт Путіна: Блінкен розповів, чому в цьому питанні сподіваються на Європу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – якими будуть наслідки ордера на арешт Путіна – про що варто задуматися Сі Цзіньпіну. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини