Головна Новини Суспільство Війна з Росією "У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив складну ситуацію з ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

"У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив складну ситуацію з ППО

Володимир Зеленський заявив, що в Україні залишилось нуль ракет для захисту Трипільської ТЕС, тому Росії вдалось знищити об'єкт.

16 квітня 2024, 10:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розповів, що Росія знищила Трипільську ТЕС через відсутність ракет для її захисту. За словами президента дефіцит ракет виник на тлі браку допомоги від партнерів України.

"У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив складну ситуацію з ППО

Володимир Зеленський про знищення Трипільської ТЕС. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю PBS Володимир Зеленський вказав, що Ізраїль має сильний захист, однак лише завдяки союзникам він зумів відбити масовану атаку Ірану в ніч на 14 квітня.

"Було задіяно багато всього, чого не вистачає Україні… Це дійсно демонстрація того, що таке союзники не на папері, а в небі", — наголосив Зеленський.

За його словами Україна самостійно захищає своє небо. Попри те, що союзники дають Україні системи ППО та іншу техніку, однак Зеленський вказує, що "з нею у нас дефіцит". Як приклад президент привів знищення Трипільської ТЕС.

"Я вам наведу один приклад дуже простий – на Трипільській станції, а від неї залежить світло у київському регіоні. Летіли 11 ракет. Перші 7 ми знищили, 4 знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля", — сказав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський різко звернувся до союзників України. Президент наголосив, що Захід міг би захисти українські території подібно до того, як це сталось з Ізраїлем. За словами Зеленського, для цього не потрібно активізувати статтю 5 НАТО, а лише застосувати політичну волю.

Також "Коментарі" писали про реакцію Володимира Зеленського на атаку Ірану по Ізраїлю. Президент засудив іранську агресію та вказав, що Україна розумію ситуацію, адже Росія постійно атакує її території іранськими дронами-камікадзе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Cан

16 квітня 2024, 11:18

небось все ПВО в Конче-Заспе. охраняют спокойствие.

Ігор

16 квітня 2024, 10:24

Іди у відставку корумпований Термінатор! Звільни Україну!


Новини