Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС натякнули, що Patriot з'явиться в Україні швидше, ніж очікують росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС натякнули, що Patriot з'явиться в Україні швидше, ніж очікують росіяни

Дмитро Кулеба заявив, що Patriot почне захищати Україну в максимально стислий термін

4 січня 2023, 14:45 comments21818
Поділіться публікацією:

Американська система Patriot буде доставлена до України у максимально стислий термін. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, пише "Інтерфакс-Україна".

У МЗС натякнули, що Patriot з'явиться в Україні швидше, ніж очікують росіяни

Американська система Patriot. Фото: GETTY IMAGES

Глава МЗС України нагадав, що 2022 рік для українців закінчився на мажорній ноті, адже вдалося отримати від США зелене світло на постачання Києву американських систем Patriot. Відразу після озвучення рішення розпочалися конкретні дії щодо підготовки постачання Україні систем Patriot.                                                                                                           

Дмитро Кулеба не став озвучувати конкретні терміни розгортання Patriot лише натякнувши, що це відбудеться в максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася.

Нагадаємо, у грудні Вашингтон оголосив про надання чергового пакету військової допомоги майже на 2 млрд доларів, в якому було анонсовано постачання першої батареї комплексу протиракетної оборони Patriot для України.

Раніше повідомлялося, що українські військові вже розпочали курс підготовки щодо роботи з цими системами. Україною розроблено спеціальний план підготовки військових до роботи на системах Patriot.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кабміні заявили, що війна не зупинить реформи: про що говорять дії влади. Експерт детально розібралися в питанні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – HIMARS працює дуже ефективно: Генштаб підтвердив знищення 2 пунктів дислокації ворога у Запорізькій області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини